Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
1024x512_header_ballantines_header1.jpg

Ballantine's Whisky

Ballantine's motto är att vara sann till sig själv, och sitt ursprung. Övertygelsen är att det är enbart genom att vara sig själv som man ger ett bestående intryck.

512x256_logo_ballantines.gif

Ballantine's

"There is only one way to leave an impression. Stay true"

Ballantine’s historia

Samma metoder som införder 1827 av grundaren George Ballantine används än idag. George Ballantine var en lantbrukarson med intresse för té, varför han startade en liten lanthandel i Edinburgh. Här började han även saluföra whisky. Verksamheten gick i arv från far till son och över generationerna kom den att växa till dagens berömda Ballentine’s. Utanför Glasgow blandas 52 olika maltwhiskys samman av Ballantine’s Master Blender Sandy Hislop.

Ballantine's - en blend av det bästa från Skottland

Maltwhiskyn som ingår i Ballantine’s kommer från hela Skottland. Målsättningen är att blanda en whisky, som hela tiden håller en hög och jämn kvalitet oberoende av var och när whiskyn njuts. Därför väljs varje whiskyfat ut med största omsorg och noggrannhet. Denna omsorg och orubbliga fokus på kvalitet representerar på många sätt det som gör Ballantine’s whisky så omtyckt och speciell.

Hitta din favoritwhisky!

www.ballantines.com 

Inspiration

Recept - Dryck

Ballantine's Daisy

Ballantine’s whisky kan spåras tillbaka till ända till 1827, då en lantbrukarson; George Ballantine startade en liten lanthandel i Edinburgh. Här började han saluföra ett litet utbud av whisky. 1865 överlämnade han rörelsen till sin äldsta son Archibald, medan han själv öppnade en större butik i Glasgow. I denna butik började han koncentrera sitt utbud till vin och sprit samt även catering i mindre skala, bland annat till det Brittiska Kungahuset. Med den här uppfriskande drinken får du uppleva den uppskattade whiskyn tillsammans med grenadin, lime- och citronjuice.

Läs mer

Recept - Dryck

Ballantine's Raspberry Collins

Läs mer