Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Kenwood – ett naturligt hantverk

I hjärtat av Sonoma Valley på Kaliforniens kust, hittar du Kenwoods vingårdar. Här produceras premiumviner med fokus på kvalitet och hantverk. Kenwoods vinmakare med chefsvinmakare Zeke Neeley i spetsen drivs av passionen för naturligt mångsidiga och smakrika viner vars framställning värnar miljön.

Det är något speciellt med vinerna från Kenwood. Etablerat för över 50 år sedan, har vinproducenten då som nu varit lyhörd för sitt områdes unika terroir och vinmakarnas känsla. I varje element av vinproduktionen – från odling, till skörd och vinproduktion – värderas vinet medan det utvecklas. Genom att hålla en flexibel inställning till de olika stegen i vinmakarprocessen, kan Kenwoods vinmakare se till att fermentering, lagring och blending sker vid exakt rätt tidpunkt. Resultatet blir en naturlig process som känns i smaken.

Chefsvinmakare Zeke har genom sin fascination för Sonoma Valley, och sitt intresse för naturens påverkan på vinproduktionen, haft stor inverkan på Kenwoods filosofi. Varje dag under skörd tar Kenwoods vinmakare ett prov från odlingarna för att känna hur druvornas naturliga smak utvecklas. De nöjer sig inte förrän odlingen nått exakt rätt tidpunkt innan den kan användas för att producera vin med en ideal smak och karaktär. På detta sätt skapas synergier med naturen, där varje vinranka individuellt tas omhand tills dess fulla potential nåtts.

Natur och klimat i fokus

Kopplingen till naturen och miljön är ett stort fokus på Kenwood. Alla vingårdar från Kenwood är miljöcertifierade enligt Sonoma County, vilket innebär att allt arbete utförs i enlighet med naturens lagar. Kenwoods miljöarbete syftar till att bevara naturliga tillgångar, förbättra luft- och vattenkvalitet samt bevara den biologiska mångfalden, samtidigt som det skyddar områdets ekosystem.

Pernod Ricard representerar ett antal olika vingårdar från Kenwood i Sonoma, såsom Kenwood Estate Vineyard, Jack London Vineyard och Green Valley Ranch. Vingårdarna erbjuder olika klimat och jordmåner, och lämpar sig därmed också för odling av olika typer av druvor som resulterar i vitt skilda kaliforniska viner med en bred smakpalett av klassisk karaktär, diskret komplexitet och superb balans. Kanske är viner såsom Chardonnay och Pinot Noir från kyliga Russian River och Cabernet Sauvignon från varmare Alexander Valley mest välkända från Kenwood.

Hitta ditt favoritvin från Kenwood!