Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

USA – det mångsidiga vinlandet

USA är det fjärde största vinproducerande landet i världen och har en lång historia av vinmakeri. Med produktion i 50 stater, som bjuder på olika förutsättningar för druvodling, producerar landet en rad olika viner gjorda på frukter som tål olika klimat och jordmåner.

Med en historia som tar oss flera hundra år i tiden, är USA utan tvekan ett vinland att räkna med. Här har vin producerats i över 500 år, och den första stora produktionen tog plats i New Mexico redan 1628. Landet har genom åren vuxit till ett av världens främsta länder för vinproduktion. Idag produceras majoriteten av allt amerikanskt vin i Kalifornien; en delstat som med sin komplexa topografi och sitt varierade klimat erbjuder vinmakare stora valmöjligheter kring terroir och odlingsteknik. Statens främsta vinregioner är Napa och Sonoma.

Det kaliforniska odlingsklimatet

Kaliforniens klimat varierar i relation till vind, vatten och berg, och årstidernas olika väderförhållanden påverkar självklart också odlingarna. De vinregioner som ligger nära kusten håller i allmänhet en kyligare temperatur. Därför odlas framförallt de lite tåligare druvsorterna där – såsom bäriga Pinot Noir och Chardonnay med toner av citrus och äpple. Längre in mot landet, där klimatet är betydligt varmare, odlas några av Kaliforniens mest välkända druvor såsom fruktiga Cabernet Sauvignon och Zinfandel som bär influenser av olika sorters bär. Även ett antal olika sorters Rhône-druvor växer med framgång i området.

Pernod Ricard representerar ett antal olika viner från kaliforniska producenter såsom Kenwood från Sonoma och J. Lohr från Napa Valley, Paso Robles och Monterey.

Se vårt sortiment av vin från USA!