Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Ysios – navet för ”den nya Riojan”

Bodegas Ysios är beläget i hjärtat av Rioja Alavesa. Den toppmoderna boutique-gården reser sig i närheten av Sierra de Cantabria-berget och skapar en optimal yta för vinodling av högsta kvalitet. Här hittar du topprankade viner med flera ärofyllda priser i bagaget.

Det nya Ysios-vineriet som ritades av arkitekten Santiago Calatrava, (som också har ritat Turning Torso i Malmö) är en upplevelse som sådan. Vingården ligger utanför Laguardia i Rioja Alavesa och rymmer ett vineri med toppmodern utrustning. Här fångas de distinkta uttrycken från Rioja Alavesa-territorierna där jorden, kalkstenen och leran skapar en unik mystik som upplevs i smakerna. 

Vågade smaker från traditionella Rioja

Hos Ysios, som drivs av vinmakaren Roberto Vicente, använder man sig av klassiska och traditionsenliga metoder i kombination med modern teknik och ett avant-garde tankesätt. Med respekt för sina förfäders arbete och en genuin nyfikenhet för att experimentera, förfinas metoderna. Hundraåriga druvor blandas med nyare för att skapa viner med helt egna uttryck. Druvorna plockas för hand för att sedan vinifieras separat och ge vinerna möjlighet att utveckla sin egna smak och karaktär. Fokus ligger på att hitta ett optimalt terroir för druvorna, och att använda sig av tekniker där man behöver ingripa så lite som möjligt i produktionen. På så sätt hoppas man ta fram naturligt smaksatta viner med karaktäristiska smaker och aromer.

Att fokusera på att ta fram ett fåtal välarbetade viner, med helt egna karaktärer, har visat sig vara lyckat. Roberto Vicente tilldelades år 2020 utmärkelsen “Young winemaker of the Year” av Tim Atkin – Rioja Report 2020.  

Se vårt sortiment av vin från Ysios!