Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Sandeman

Vid floden Douro, längst med de branta kullarna hittar vi Sandemans vinodling. Det sägs att ju tuffare marken är, desto bättre blir kvalitén på frukten. Och för området vid Douro, som förmodligen är en av de mest utmanande regionerna för vinodling, stämmer detta påstående överens.

Sandemans historia går ända tillbaka till 1790-talet. George Sandeman var en ambitiös ung skotte från Perth som startade sin rörelse i London. Inom fem år hade han utökat kraftigt, 1811 köpte han sin första vinkällare i Gaia i Portugal och under tidigt 1800-tal skeppades hans vin över hela världen. Idag har Sandemans vinkällare från 1811 blivit ett populärt turistmål och man kan även besöka en utställning om Sandemans historia och arv.  

1928 målade den unge konstnären George Massiot Brown siluetten ”The Don”. En bild som idag har blivit synonymt med Sandemans portvin. Man kan se hans gestalt dyka upp som en skugga runt om i hela Portugal. Sandeman var även en av de första med att marknadsföra sina produkter och ”The Don” anses vara en av världens första varumärkesloggor.

Kort fakta om Sandeman est. 1790: