Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Stoneleigh – teknik utifrån naturens förutsättningar

Stoneleigh är vingården som fått namnet från sin alldeles speciella odlingsteknik. Tack vare den flod som tidigare rann genom området, utgör idag flodbäddens stenar grunden för en speciell jordmån. Den fantastiska kombinationen av naturliga processer och talangfulla vinmakare skapar tillsammans Stoneleigh-vinernas ikoniska krispighet, mineralton och eleganta struktur.

PreviewLarge-129615.jpg

I hjärtat av Wairau Valley i det kända distriktet Marlborough på Nya Zeeland, ligger vingården Stoneleigh sedan 40 år tillbaka. Platsen har utmanande förutsättningar med tuffa väderförhållanden, men på grund av en naturens nyck lämpar sig området och vingården extra bra för att framställa smakrika och intensiva viner. Här flödar nämligen varma solstrålar på stora stenar som tidigare varit botten av en flod och som nu utgör delar av marken på vingården. Vinrankor planteras mellan ”solstenarna” som fångar in och fördelar solens värme över odlingarna under dagarna, och stabiliserar värmen under nätterna.

Unik process skapar hemligt recept

Enligt chefsmakaren Jamie Marfell är det just områdets naturligt ideala odlingsklimat som utgör hemligheten bakom vingårdens produkter. Jamie har sedan 2002 varit dedikerad till utvecklandet av Stoneleighs viner utifrån naturens förutsättningar. Filosofin är enkel – genom att ingripa så lite som möjligt i framtagningen av vinet, lyckas man producera viner av solmogna frukter som genom vild fermentering säkerställer att den friska och fruktiga livfullheten fångas i varje flaska. 100 procent av Stoneleighs viner är dessutom veganska och producerade med hållbarhet i åtanke.

Från intensiva och aromatiska röda viner till friska och moget fruktiga vita viner, kännetecknas Stoneleigh av sin unika odlingsprocess och dess slutliga påverkan på vinet.

Hitta ditt favoritvin från Stoneleigh!