Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Zonin Estate – där familj och hantverk går hand i hand

Historien om Zonin går tillbaka 7 generationer i tiden och har sin början i norra Italiens Venetoregion. Idag är familjeägda Zonin1821 en av Italiens största vinproducent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder.

Det var i Gambellara som Zonin grundades av Domenico Zonin år 1921. Familjen Zonin hade redan då varit involverade i vinproduktion i över hundra år, och i regionen hade vindruvor odlats och förfinats ända sedan Romarriket. Genom åren har Zonin vuxit till att bli Italiens viktigaste vinproducent av stilla och mousserande viner, både under sitt eget namn och någon av sina andra nio vingårdar runt om i Italien. Familjen äger även vingården Barboursville Vineyards i Virginia, USA.

Inspirerade av principen att varje region har sina egna traditioner och därmed sina egna viner, har Zonin sedan slutet på 1960-talet valt fantastiska terroir att odla på. På spektakulära 2000 hektar druvodlingar arbetar idag 32 oenologer och agronomer tillsammans med chefsvinmakare Stefano Ferrante för att med hjälp av dynamiska strategier utveckla viner formade efter området de odlas i.

Ledande chefsvinmakare

Ett bra vin ska ha den perfekta balansen mellan komplexitet och elegans, vara extremt lätt att dricka samt kunna förmedla unika känslor och uttrycka typiska karaktärsdrag för området det odlas i – det är filosofin bakom Stefano Ferrantes vinmakeri. Ferrante är ledande i den nya generationen av italienska och tekniska vinmakare, och blev efter år av vinmakande på olika vingårdar i världen erbjuden möjligheten att arbeta på Zonin år 2003, för att sedan bli chefsvinmakare 2011.

Förutom att producera välsmakande viner som reflekterar dess ursprung, drivs Ferrante av att skapa ett hållbart vinmakande genom hela produktionscykeln. Han är sedan 2017 medlem i ’EQUALITAS Scientific Committee’ där långsiktig hållbarhet är ett stort fokus, och på Zonins vingårdar är miljöarbetet även ett faktum. I Toscana var Zonins vingårdar Rocca di Montemassi och Castello di Albola de första vingårdarna som fått Equalitas-certifieringen, och sedan 2008 har de även aktivt arbetat för att nå viktiga hållbarhetsmål såsom sparsam vattenanvändning. Zonin1821 har även den etiska certifieringen Sedex. 

Hitta ditt favoritvin från Zonin Estate!