Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Zonin Estate

Historien om Zonin går långt tillbaka i historien och har sin början i Gambellara, i Venetoregionen. Där har vindruvor odlats och förfinats ända sen Romarriket. Idag är Zonin1821 en av de största vinproducenterna i Italien och en av de främsta i hela världen.

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

”Ett bra vin måste ha en perfekt balans mellan komplexitet och elegans, vara extremt lätt att dricka, kunna förmedla unika känslor och uttrycka de typiska karaktärsdragen från det området som vinet representerar”

- Stefano Ferrante, Chief winemaker

imagetdxnp.png

Att bedriva en hållbar vinproduktion är något som Zoninfamiljen arbetar intensivt för och Rocca di Montemassi och Castello di Albola är de första vingårdarna som har fått Equalitas-certifieringen i Toscana och de har även sedan 2008 aktivt arbetat för att nå viktiga hållbarhetsmål. Några av målen handlar om att ha en hållbar vattenanvändning, där har Zonin till exempel i Sicilien byggt konstgjorda dammar för att ta tillvara på regnvatten, så att vinodlingarna kan vara självförsörjande med vatten.