Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

St Hugo – traditionsenligt vinmakande

Skapat för att hedra bandet mellan far och son, startades St Hugo av Hugo Gramp år 1983 i hjärtat av Barossa Valley – platsen där han föddes och växte upp. Idag är St Hugos viner prisade av vinkännare och konnässörer världen över för dess komplexitet, djupa fyllighet och intensiva smakpalett.

PreviewLarge-St Hugo Cellar Door vineyard with building.jpg

Varje flaska vin har en historia om ursprung, vision och tradition att berätta. St Hugos viner är inget undantag. Det var för nästan 130 år sedan som Hugo Gramps föddes i den världskända vinregionen Barossa. Som barnbarn till en av regionens vinpionjärer Johann Gramp, ärvde han familjenamnet som redan var djupt rotat i den australiska vinhistorian. Med hjälp av sin outtröttliga strävan efter excellens och innovativa entreprenörskap lyckades han vid tidig ålder få en ledande roll på familjeföretaget och ledde det genom åren till nya höjder.  

En hyllning till det goda i livet 

Till följd av Hugos tragiska död 1938, upprättades vineriet St Hugo över 40 år senare för att hylla hans arv, och 2019 blev erfarne Peter Munro vineriets nya chefsvinmakare. Den kärlek till fina viner och hemligheten bakom vinmakeriet som Hugo alltid drevs av, kan fortfarande smakas i varje enskild droppe av St Hugos unika viner.

St Hugo erbjuder en variation av olika viner där traditionen och hantverket får ta tydlig plats i smakbilden. En av vineriets främsta serier, ’St Hugo Collection’, är framtagen för med endast de bästa frukterna från Barossa Valley och Coonawarra. Arbetade för hand, erbjuder dessa viner en fyllighet, ett djup och en intensitet som tillsammans skapar den elegans och finess som St Hugo alltid stått för.   

Utforska vårt sortiment från St Hugo!