Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
  • 1024x512_header_varumarken_royal_salute_header1.jpg
  • 1024x512_header_varumarken_royal_salute_header2.jpg

Royal Salute Whisky

Royal Salute är en unik whiskyblend som i mångt och mycket saknar motstycke, värdig en monark!

512x256_logo_royal_salute.gif

Royal Salute

“The ultimate blended Scotch”

Royal Salute - kunglig whisky

Den 2 juni 1953 kröntes den unga drottningen Elisabeth II av England i Westminster Abbey. Det var första gången en kröning visades på TV över hela världen. Fem hundra mil från London bestämde sig Chivas Brothers Master Blender att ära den nya monarken genom att skapa den ultimata skotska blended-whiskyn.

Royal Salute - ett unikt mästerverk

Whisky som lagrats exceptionellt länge på fat – ingen mindre än 21 år – som sparats av Chivas Brothers under årens lopp blandades och skapade Royal Salute. Namnet på denna whisky valdes som en hänvisning till den långa traditionen att avfyra kanoner som ett tecken på respekt eller för att välkomna regenter och dignitärer: den kungliga saluten med sina 21 kanonskott.

Royal Salute - trogen sitt ursprung

Under årens lopp har denna särskilda whiskyblandning förblivit trogen sitt ursprung. Porslinsflaskan skulpteras i lera från Cornwall från juratiden. Den får därefter lufttorka naturligt och förses för hand med en dubbel glasering som skyddar det värdefulla innehållet. Glaseringens tre olika färger - rubinröd, safirblå och smaragdgrön – symboliserar ädelstenarna på kronan Imperial State Crown.

Hitta din favoritwhisky!

www.chivas.com