Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
  • Chivas HEADER 2 (cropped).jpg
  • Chivas HEADER 1.jpg

Chivas Whisky

Chivas är världskänt för sina kvalitetswhiskys på skotsk malt- och sädeswhisky som fått mogna i minst 12 år. Den lena och fylliga blandningen balanserar stil med substans, och tradition med en modern twist.

512x256_logo_chivas.jpg

Chivas

“Balancing style with substance, and tradition with a modern twist”

Chivas historia

År 1801 öppnade William Edward en liten whiskybutik i Aberdeen i Skottland. 1837 började han blanda sin egen whisky, och på 1840-talet, när bröderna James och John tog över, utnämndes verksamheten till hovleverantör av whiskey till drottning Victoria av Storbritannien.

Chivas från Benriach och Longmorn

1858 bytte firman namn till Chivas Brothers. Vid sekelskiftet var Chivas ett välkänt varumärke med mycket gott rykte. En stor del av maltwhiskyn i Chivas kommer från Benriach och Longmorn, men även Straithisla, Glenlivet och Glen Grant ger whiskyn dess unika karaktär.

Hitta din favoritwhisky!

www.chivas.com