Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
  • Rum HEADER 1 (cropped and compressed).jpg
  • Rum HEADER 2 (cropped and compressed).jpg

Rom

Rom är världens vanligaste spritdryck och görs på melass som är en restprodukt vid rörsockerframställning.

HCL Small 4.png

Melass innehåller mycket socker som därför går att jäsa till en alkoholhaltig brygd. Jäsningen är en viktig del i produktionen av rom och sätter stor prägel på slutresultatet. En mycket viktig del i produktionen av rom är själva blandningen. Därifrån kommer den unika smaken och man använder både ung rom och rom som lagrats många år på begagnande bourbonfat. Det är husets s.k. Master Ronero som sätter stilen. Produkten fick sin stora genomslagskraft som drinkingrediens men idag har drycken klivit in i finsalongerna och många smuttar gärna på en lagrad rom efter maten. 

Hitta din favoritrom!

Inspiration

Recept - Dryck

Havana Club Cuba Libre

Havana Club Añejo Especial är en blandning av rom från olika årgångar. Havana Club’s Maestro Ronero väljer ut fat med olika lagringstid för att ta tillvara på den ljusa rommens fräschör i kombination med den mörka rommens rondör och fatkaraktär. Havana Club Añejo Especial har en tydlig sockerrörssötma med inslag av honung, vanilj och kanel. Lång, kryddig eftersmak med härlig sötma. Receptet på den populära drinken Cuba Libre hittar du här!

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Daiquiri

Läs mer