Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
  • 01_DSC6095-3.JPG
  • 07_DSC5732_1.jpg
  • 10_DSC5567.jpg

Monkey 47 – Unik gin från Tyskland

Monkey 47 är en extraordinär gin som produceras av ginentusiaster i Tyskland som en hyllning till Överstelöjtnanten Montgomery Collins. Produktionen drivs av Black Forest Destillers, sedan 2016 en del av Pernod Ricard.

Monkey-47-Etikett.jpg

Montgomery Collins & Max the Monkey

Montgomery Collins föddes i Madras, Indien 1909, och tog senare plats The Royal Air Force.  Efter andra världskrigets slut hamnade han i Berlin där han engagerade sig i återuppbyggandet av den krigshärjade staden. Han intresserade sig särskilt för Berlin Zoo till vilka han donerade apan Max. 


1951 öppnade Collins ett gästgiveri i Schwarzwaldskogen, södra Tyskland, som han döpte till ”The Wild Monkey”. Vid sidan om värdskapet började han producera egen kvalitetsgin bestående av de örter och bär han kunde finna i Schwarzwaldskogen.

Med tiden föll hans gin i glömska tills det att man renoverade gästhuset och hittade ett detaljerat recept som han använt för att framställa sin gin. En gin han kallade ”Max the Monkey”. Detta blev grunden till dagens Monkey 47 - Schwarzwald Dry Gin. 

 

Handplockade örter från Schwarzwald

Monkey 47 är inte en vanlig gin, snarare en ofiltrerad exotisk figur med sitt indiska arv och renheten från Schwarzwaldskogen. Monkey 47 får sin oöverträffade komplexitet och kvalitet från de 47 handplockade ingredienser som framställs i extremt mjuk källvatten från Schwarzwald. En del av produktens stora dragningskraft är användningen av färska tranbär, vilket ger ginen en alldeles särskild karaktär.  

Mer information om Monkey 47!