Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
1024x512_header_mumm_header1.jpg

G.H. Mumm Champagne

G.H. Mumm står för en uppvisning i champagnetillverkningens ädla konst och under närmare två sekel har berättelsen om G. H. Mumm byggt på traditioner, expertis och förträfflighet.

512x256_logo_mumm.jpg

g.H.Mumm

”The Champagne of Victory”

G.H. Mumm - bara det bästa

G.H. Mumm grundades 1827. Redan vid grundandet var kvalitet nyckelordet, och det har fortsatt att vara så under flera hundra år. Detta genomsyrar också G.H. Mumms valspråk: ”Bara det bästa”. G.H. Mumm är vinnarnas och firandets champagne.

 

G.H. Mumm - anrik historia

De första sidorna i G.H. Mumms omskrivna historia skrevs långt före 1827, vilket är året då det grundades officiellt. Familjen Mumm, som härstammar från riddare och baroner, har funnits ända sedan 1100-talet. Redan 1761 startade familjen sin verksamhet som vinproducenter och vinhandlare med bas i Köln, Tyskland, under namnet P.A. Mumm efter ägaren Peter Arnold Mumm. Bolaget ägde stora vingårdar i Rhendalen där de skapade egna viner. Peter Arnold Mumms tre sönder, Gottlieb, Jacobus och Philipp, insåg försäljningspotentialen för sina framstående mousserande viner som producerades i Champagneregionen i Frankrike. Då Tyskland och Frankrike kom väl överens på den tiden tog bröderna Mumm 1827 det djärva beslutet att starta en ny filial av familjeföretaget i Champagneregionen. Och resten är en historia full av vinster och firande!

 

Maison Mumm + New Black

Det svenska streetwearmärket New Black och G.H. Mumm har just nu ett samarbete där New Black designar förpackningar åt champagnehuset under namnet #MummIsTheNewBlack. New Black är ett hyllat svenskt modevarumärke med stark förankring på den svenska och internationella hip hop-scenen. 

Hitta din favoritchampagne!

www.mumm.com