Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en

Renat Glöggdrink

Prova Renat i en julig drink med glögg, tranbärsjuice och kanelstång. Du hittar receptet och hur du gör längre ned på sidan.

renat_glogg_drink.jpg
RECEPT
50 ml Renat
30 ml Glögg
30 ml Tranbärsjucie
1 Kanelstång
 
 

Så här gör du...

Välj ett lågt glas, exempelvis ett whiskyglas. Häll Renat, glögg och tranbärsjuice i glaset och bland försiktigt med en sked. Garnera med en kanelstång.

Lussesnaps till jul?

Gör din egen lussesnaps med Renat inför jul! Häll i en påse saffran, en påse hel nejlika , en liten ask russin och en sockerbit i en flaska Renat. Låt blandning dra i flaskan, helst i ett par dagar. Sila snapsen och servera!

  • Renat 1 flaska (700ml) 
  • 1 påse saffran
  • 15g Nejlika 
  • Liten ask Russin, ca. 15-20g
  • 1 Råsockerbit

Hur rent kan ett brännvin bli?

Den frågan drev grosshandlare L.O. Smith till att utveckla tekniken med kontinuerlig destillation. År 1877 lanserade han "Tiodubblet Renadt Brännvin" – Föregångaren till dagens Renat. Ordet brännvin är det gamla svenska uttrycket för vodka. Tillverkningen av Renat sker alltjämt efter den ursprungliga metoden, vilket innebär att spriten destilleras hundratals gånger. Resultatet blir en neutral, mjuk och rund vodka med visst inslag av sötma.