Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Midleton Very Rare 2022 Vintage Release – irländsk whiskeys årliga höjdpunkt

Årets upplaga av Midleton Very Rare har nu nått Sverige och lanseras via Systembolagets beställningssortiment den 20/6. Endast 60 flaskor släpps via Systembolaget och ett tiotal går till svenska restaurangkunder.

Midleton Very Rare skapades för första gången 1984 av Barry Crockett, Master Distiller Emeritus på Midleton Distillery, en oerhört betydelsefull person inom den moderna irländska whsikeytraditionen. Sedan dess har det släppts en årlig utgåva som seglat upp till att bli en av de mest åtråvärda och eftertraktade whiskeybuteljeringarna från Irland och lyfts fram som huvudexemplet på en lyxigare sida av den irländska whiskeyns återkomst på den globala scenen. Årets vintage bär signaturen av vår nuvarande Master Distiller, Kevin O’Gorman, som efter månader av faturvalsprocess och blending har skapat en mycket välbalanserad whiskey genom att kombinera noga utvalda och långlagrade, Single Pot Still och Single Grain Irish Whiskeys från lagret på Midleton.

Midleton Very Rare 2022 består av en blend av Single Pot Still och Single Grain Irish Whiskeys från Midleton Distillery, lagrade mellan 12 och 33 år på lättrostade amerikanska bourbonfat. En fantastiskt väl sammansatt whiskey där destillaten samspelar med eken och bjuder på en fin munkänsla, stor komplexitet och balans mellan frukt och krydda.

Midleton Very Rare 2022 Vintage Release

Lansering: 20/6 2022 i beställningssortimentet.

Pris: 1679 kr

Volym: 700 ml

Alkoholhalt: 40%

Fattyp: Amerikanska bourbonfat.

Antal flaskor som släpps på Systembolaget: 60 st.

Systembolaget artikelnummer: 57393

Doft: Fruktledd introduktion med citrus och kanderade äpplen, sedan subtilt kryddiga inslag av vitpeppar och riven muskot som kompletteras av hasselnöt, choklad och toffee. Här återfinns även det balanserade samspelet mellan den rostade eken och eleganta sädeskaraktären som lyfter i delikat blommighet tillsammans med inslag av söt vanilj och värmande arom av rostad ek.

Smak: Karamelliserade röda äpplen och apelsinzest med ljuvliga, söta inslag av crème brûlée som samspelar med pot still-krydda och tillsammans skapar en njutbar blandning av frukt och krydda. Lång och smakrik finish där destillat och pot still-karaktären sakta klingar av och låter eken, efter många års fatlagring, få det sista ordet.