Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

J.P. WISER’S firar sin Master Blenders tjugotreåriga gärning med en exklusiv cask strength-utgåva som lanseras i Sverige den 4 feb 2022.

J.P. Wiser’s 23 YO lanseras i det tillfälliga exklusiva sortimentet och finns tillgänglig på hyllan i 55 SB-butiker samt online. Lanseringsdatum är den 4/2 2022 och 2100 flaskor släpps i Sverige.

                                                                                          En tjugotreårig resa

För att fira J.P. Wiser’s Master Blender Dr. Don Livermores tjugotredje år på destilleriet skapade det kanadensiska whiskymärket en av sina första cask strength-utgåvor någonsin och nu anländer en upplaga av 23 YO till Sverige och Systembolaget. Denna varma blandning av långlagrade majs- och rågdestillat levererar inledningsvis toner av körsbär och kanel följda av en fyllig smak med ek, vitpeppar och rågkryddor. En whisky som är både kraftig och komplex.

Hiram Walker & Sons, ett historiskt destilleri i Windsor och en del av Corbys’s kanadensiska whiskyportfölj, har producerat kanadensisk whisky längre än Kanada har existerat som nation. Här tillverkas J.P. Wiser’s under Master Blender Dr. Don Livermores vakande ögon. För fjärde året i rad har destilleriet utnämnts till årets destilleri under den årliga Canadian Whisky Awards som uppmärksammar landets bästa producenter och har som ambition att uppmuntra whiskyproduktion av högsta kvalitet.

“Det dedikerade och passionerade teamet på Hiram Walker & Sons Distillery har fört J.P. Wiser’s till toppen av den kanadensiska whiskykategorin. Denna ikoniska anläggning är mer än bara ett destilleri. Det är ett center för innovation som återspeglas i kvaliteten hos våra prisvinnande märken i Corbyfamiljen”. Säger Dr. Don Livermore.

Efter ett varmt mottagande har J.P. Wiser’s 23 YO bl.a. vunnit följande prestigefulla utmärkelser: Guld – 2021 Canadian Whisky Awards samt Best Canadian Blended Limited Release – 2020 World Whiskies Awards

J.P. Wiser’s 23 YO lanseras i det tillfälliga exklusiva sortimentet och finns tillgänglig på hyllan i
55 SB-butiker samt online. Lanseringsdatum är den 4/2 2022 och 2100 flaskor släpps i Sverige.

70 cl, 59.9% Cask Strength

689:- SB-nr 11458

Doft:Härlig arom av söta äpplen och mogna päron med rågbröd och ek.

Smak:Värmande och fyllig med körsbär, kanel, vitpeppar och rågkryddor.

Vanilj i finishen där sötma övergår till ett torrare avslut.

Om J.P. Wiser’s

J.P. Wiser’s är Kanadas äldsta kontinuerligt producerade whisky, från 1857. Dess prisvinnande, traditionella kanadensiska ryewhisky tillverkas av en mix av spannmål av högsta kvalitet från
Great Lakes-regionen, men J.P. Wiser’s främsta bidrag till den kanadensiska whiskytraditionen är att lagra whiskyn längre än andra enligt devisen att kvalitet inte kan påskyndas – whisky måste få ta sin tid. J.P. Wiser’s har varit en del av Pernod Ricard sedan 2005.