Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Den 18 februari 2022 lanseras den första Single Cask-buteljeringen från Redbreast i Sverige någonsin. Ett 16-årigt olorososherry-fat noga utvalt exklusivt för Sverige och buteljerad vid fatstyrka utan kylfiltrering.

Den 18 februari 2022 lanseras den första Single Cask-buteljeringen från Redbreast i Sverige någonsin. Ett 16-årigt olorososherry-fat noga utvalt exklusivt för Sverige och buteljerad vid fatstyrka utan kylfiltrering.

Redbreast Single Cask 16 years old Exclusively Bottled for Sweden

Utvald av vår Master Blender Billy Leighton till svenska fans av Single Pot Still Irish Whiskey med Redbreasts sherryfatspräglade signaturstil. Ett enskilt olorosofat som gav 600 flaskor av denna Sverige-unika buteljering, den första någonsin.

Magi från den gröna ön

Single Pot Still Irish Whiskey är den mest traditionella och unikt irländska whiskeyfamiljen där mältat och omältat korn kombineras och destilleras i traditionella kopparpannor, s.k. pot stills. Den främste representanten för stilen och det märke som drivit på dess ökade popularitet de senaste åren är Redbreast. Den tillverkas vid The Midleton Distillery i Cork som är Irlands främsta destilleri och det var enbart här som Single Pot Still traditionen hölls vid liv när stilen var på väg att försvinna helt. Återkomsten är idag ett faktum med Redbreast som den ledande stjärnan med sin fylliga, komplexa och något kryddiga stil.

Redbreast Single Cask 16 years old Exclusively Bottled for Sweden

Ursprung: The Midleton Distillery, County Cork, Irland.

Alkoholhalt: 57.9% cask strength.

Typ: Single Pot Still Irish Whiskey

70 cl SB-nr: 41017

Pris: 2195:-

Lanseringsdatum: 18 februari 2022 i det tillfälliga exklusiva sortimentet.

Doft: Fylliga toner av honung och vanilj inleder och följs av en kryddighet med kanel, muskot och delikat kryddnejlika. Olorosofatet ger ytterligare djup och komplexitet med toner av russin och mörka bär.

Smak: Fyllig pot still-krydda som får sällskap av en rik munskänsla med toner av mörk choklad, mörk frukt, rostade kaffebönor och karamelliserat rörsocker. Lång finish där frukt och krydda långsamt klingar av och låter eken få det sista ordet.

För mer info, vänligen kontakta:
Olof Noréus, Senior Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden
olof.noreus@pDen 18 februari 2022 lanseras den första Single Cask-buteljeringen från Redbreast i Sverige någonsin. Ett 16-årigt olorososherry-fat noga utvalt exklusivt för Sverige och buteljerad vid fatstyrka utan kylfiltrering.ernod-ricard.com