Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

The Glenlivet lanserar en ny Single Cask Edition

The Glenlivet, det populära och anrika skotska single malt-märket, lanserar i slutet av augusti en buteljering i litet parti. Det är en 18-årig Single Cask Edition, med 240 st. Sverige-exklusiva flaskor, som lanseras i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

The Glenlivet, det populära och anrika skotska single malt-märket, lanserar i slutet av augusti en buteljering i litet parti. Det är en 18-årig Single Cask Edition, med 240 st. Sverige-exklusiva flaskor, som lanseras i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

The Glenlivet lanserar nästa buteljering i sin Single Cask Edition-serie, The Glenlivet Single Cask 18YO Cask 13091, den 26 augusti. Buteljeringen släpps endast i ett begränsat antal, 240 st. flaskor, och kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment (TSE). Förra årets båda Single Cask-lanseringar från The Glenlivet sålde slut direkt på lanseringsdagen.

The Glenlivet Single Cask 18YO Cask 13091 har lagrats på ett amerikanska bourbonfat i 18 år, buteljerats vid naturlig fatstyrka utan kylfiltrering och flaskorna är individuellt numrerade. Detta fat är exklusivt utvalt till Sverige och tidigare släpp i serien av Single Casks från The Glenlivet har fått ett mycket varmt mottagande de senaste åren. De flaskor som släpps av denna utgåva existerar endast i detta antal och kan aldrig återskapas exakt likadant vilket innebär en unik och distinkt smakupplevelse.

- Buteljeringar i The Glenlivet Single Cask Edition-serien har gjort sig kända för sin enastående kvalitet och efterfrågan ökar varje år. Vi är mycket glada över att få erbjuda ännu en exklusiv utgåva på den svenska marknaden då vi vet att detta efterfrågas av många whiskyentusiaster, säger Johanna Elshult, Senior Brand Manager, Pernod Ricard Sweden.

The Glenlivet är en single malt-whisky från regionen Speyside och är ett av de mest klassiska och populära skotska varumärkena, känt för sin fruktdrivna och välbalanserade stil. The Glenlivets grundare George Smith hade från början en vision om att förankra varumärket i tradition och historia, och samtidigt driva produktinnovation och utveckling. Idag, nästan 200 år senare, är det fortfarande just detta som genomsyrar The Glenlivets produktion och drycker.

The Glenlivet Single Cask 18YO Cask 13091

Lansering: 26 augusti 2021

Pris: 1 999 kr

Volym: 700 ml

Alkoholhalt: 56.9%

Fatnummer: 13091

Antal flaskor som släpps på Systembolaget: 240 st.

Systembolaget artikelnummer: 40971

Cask Type: 2nd Fill Hogshead

Nose: Söta, fruktiga toner av ananas, hallon- och jordgubbssylt i sällskap med torkade tranbär och smörkrämsglasyr.

Taste: Saftiga plommon, mörk toffee, citronzest och med ett lätt inslag av värmande kanel.

Finish: Långt avslut med viss sötma.

För pressmaterial, vänligen kontakta:

Olof Noréus, Senior Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden
olof.noreus@pernod-ricard.com