Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Den 1 juni lanseras den nya Château Virevalois i det fasta sortimentet på Systembolaget, en 2-liters frisk vit Bordeaux på bag-in-box.

Den 1 juni lanseras den nya Château Virevalois i det fasta sortimentet på Systembolaget, en 2-liters frisk vit Bordeaux på bag-in-box. Som ett franskt företag är vi på Pernod Ricard både glada och stolta att få lansera den första vita boxen från Bordeaux på Systembolaget. Att producenten, precis som Pernod Ricard, jobbar hårt med och för hållbarhet gör det hela förstås ännu roligare!

Château Virevalois Bordeaux Blanc görs på 55% sauvignon blanc och 45% semillon som efter temperaturkontrollerad jäsning lagras 7 månader på lika delar ståltank och franska ekfat, för att få ett friskt vin med fin frukt och krispig mineralitet. Vinmakaren vill lyfta fram en balans mellan klimat och jordmån.

Vinet är gyllengult till färgen och har en fruktig fräschör med en välnyanserad fatton, som lyfter den gula frukten från semillon och den lite kryddiga svartvinbärstonen från sauvignon blanc. Detta skapar en elegant balans och ett vin som lämpar sig både som ett ”glas vin” i goda vänners lag, som aperitif samt passar perfekt till sommarens grillade fisk- och skaldjursrätter, kyckling, sallader och vegetariska rätter såsom grillad spetskål.

Egendomen  Château Virevalois köptes 1937 av Hubert Ballan, farfar till Thierry Ballan, som idag sköter vingården. Den 65 ha stora vingården ligger mellan de två floderna Garonne och Dordogne, ett läge som skyddar från dåligt väder som kan komma svepande från Bordeaux. Det skyddade läget gör att druvorna får maximalt med sol under sommaren och uppnår en perfekt mognad. Jordmånen är lera och kalksten, vilket ger vinet en krispig mineralitet och en uttalad terroir-ton.

Thierry Ballan är den tredje generationen på vingården. Han var en av de första att ta sig an den franska hållbarhetscertifieringen Agriconfiance, som innebär ett absolut minimum av påverkan på jord och vinrankor.

I dag är även Thierrys son Quentin, den fjärde generationen, verksam på egendomen, vilket garanterar att både kvalitets- och hållbarhetsfilosfin lever och förs vidare.

Château Virevalois är veganvänligt.

Som ett franskt företag är vi på Pernod Ricard både glada och stolta att få lansera den första vita boxen från Bordeaux på Systembolaget. Att producenten, precis som Pernod Ricard, jobbar hårt med och för hållbarhet gör det hela förstås ännu roligare!

Dan Samson, Senior Brand Manager, Pernod Ricard Sweden

CHATEAU VIREVALOIS Nr 2616, 209 kr