Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Absolut och modeprofilen Fredrik Robertsson släpper webb-tv-serie inför World Pride

Inför årets World Pride i Malmö och Köpenhamn har Absolut tillsammans med varumärkets jämställdhetsambassadör Fredrik Robertsson tagit fram en webb-tv-serie med fyra avsnitt under konceptet ”Express Yourself”, där Fredrik intervjuar svenska och danska gäster som har sin egen unika modestil och uttryck. En av de intervjuade är handbollsspelaren och feministen Linnéa Claeson.

Inför årets World Pride i Malmö och Köpenhamn har Absolut tillsammans med varumärkets jämställdhetsambassadör Fredrik Robertsson tagit fram en webb-tv-serie med fyra avsnitt under konceptet ”Express Yourself”, där Fredrik intervjuar svenska och danska gäster som har sin egen unika modestil och uttryck. En av de intervjuade är handbollsspelaren och feministen Linnéa Claeson.

Den 12 augusti drar årets World Pride i gång i Malmö och Köpenhamn. Inför evenemanget har PR- och modeprofilen Fredrik Robertsson intervjuat fyra gäster – alla kända för sin unika stil och modeintresse. Deras berättelser sänds i en webb-tv-serie på Absoluts globala YouTube-kanal. De fyra gästerna som innefattas av projektet är: Linnéa Claeson, svensk feminist och aktivist. Ada Swärd, Sveriges transprinsessa nummer ett. Ras Bartram, dansk stylist och influencer. Hwahwa Lala, dansk modell och modemusa.

– Det är inte alltid lätt att tro på sig själv eller våga visa vem man är. För mig är projektet Express Yourself en hyllning av unika människor som inspirerar mig. Tillsammans pratar vi om mode, att vara en outsider, människor som dömer dig, kraften i att vara annorlunda och vad det innebär att bestämma sig för att vara den du är och aldrig nöja sig med mindre, säger Fredrik.

Handbollsspelaren Linnéa Claeson har framför allt byggt sig ett namn på sociala medier med kontot Assholesonline, där hon hängt ut konversationer med män som skrivit oanständiga saker. I intervjun delar Linnea med sig av hur viktigt det är att alla vågar stå upp för sig själva och aldrig ta någon skit, bakgrunden till hennes ikoniska regnbågsfärgade hår och om hur hon redan som ung uppmärksammade den orättvisa som finns kvinnor och män emellan.

– Genom webb-tv-serien vill vi få fler att våga vara sig själva, stå upp för sin egen stil och göra sin röst hörd. Mötet mellan Fredrik och gästerna känns som ett naturligt nästa steg för Absolut, där vi kan upplysa fler om hur viktigt det är att vi aldrig slutar kämpa för allas rättigheter, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Som en del av projektet har Absolut också bidragit till Regnbågsfondens viktiga arbete för att skapa en värld där alla människor har samma grundläggande rättigheter – oavsett deras sexuella läggning och kön.

Om Absolut
Absolut Vodka har sedan 1979 stått upp för LBTQ-personers rättigheter som en del av tron att en färgstark, mångsidig och jämlik värld är något att sträva efter - bland annat genom kampanjen ”Equal Love” samt kampanjen ”Kiss with Pride” som uppmärksammade att det gått 50 år sedan avkriminaliserandet av homosexualitet i England och Wales. Samtidigt som de lyfte att homosexualitet fortfarande är olagligt i 72 länder.

Express Yourself är skapad av:

Director: Thilda Mörlid

DP: Kristofer Fahlgren & Thilda Mörlid

Editors: Kristofer Fahlgren & Thilda Mörlid

Still Photography: Mira Berglind

Audio post-production: Threshold Audio

Här kan du se intervjuerna:
Ras – https://youtu.be/Q9cMf-03630
Linnéa – https://youtu.be/doVGYMKyfgQ
Ada – https://youtu.be/xomgPyeongI
Lala – https://youtu.be/huagARuMKV0

För pressmaterial kontakta:
Food & Friends
Anna Alvling
anna.alvling@foodfriends.se

För mer information kontakta:
Pia Hägglöf
Senior Brand Manager, White Spirits
pia.hagglof@pernod-ricard.com