Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Svenskt bartenderkoncept nomineras till Tequila Olmeca Altos internationella hållbarhetspris

Tequila Olmeca Altos internationella hållbarhetstävling ’The Tahona Society Collective Spirits’ nominerar svenskt bartenderkoncept till finalen i Mexico. Emelie Hjärtström från Häktet i Stockholm har nu chansen att vinna 50 000 dollar och förverkliga sin dröm om en tryggare bransch.

’Tahona Society’s Collective Spirit’ är en internationell bartendertävling som syftar till att hylla och stötta bartenders som driver projekt för att utveckla branschen i en positiv anda. För att delta i tävlingen måste respektive deltagare skicka in ett projekt som bygger på en eller fler av följande kategorier: ’Bartender welfare’, ’Social Engagement’, ’Resources and waste’ och ’Environment’. De bästa bidragen från respektive deltävling globalt, tar sig vidare till final.

På fredagskvällen den 3 april blev det klart att Emelie Hjärtström från Häktet i Stockholm med konceptet ”Always Here” representerar Sverige i den globala finalen i Mexico senare i år. Hon är nu en av de 15 internationella finalisterna som tävlar om 50 000 USD i ’The Tahona Society Collective Spirits’ för att vidareutveckla sitt projekt.

”Always Here” är ett pin-koncept och syftar till att öka tryggheten och det allmänna moraliska modet i Sveriges barer. Hennes pin symboliserar trygghet, närhet och gemenskap och bärs av starka förebilder i ämnet som kan finnas till hands för dem som är i behov. En säker axel att luta sig mot under en utekväll.

- Många bartenders arbetar redan hårt mot rasism, sexism och trakasserier – men vi behöver fler ögon som reagerar utanför baren för att stoppa konflikter och problem innan det går för långt. Mitt koncept vänder sig alltså inte enbart till barpersonal utan också till gäster som brinner för samma fråga som jag. Med denna pin vill jag öka antalet människor som vågar säga nej och öka civilkuraget i Sveriges barer, säger Emelie Hjärtström.

- Sedan förra årets framgång är vi överväldigade med det växande intresset för Tequila Olmeca Altos årliga tävling ’The Tahona Society’. Det är otroligt spännande att se en växande gemenskap av bartendrar som bryr sig allt mer om att främja barnscenen i sociala- och hållbara frågor. I år håller finalisterna väldigt hög kvalitet och jag är övertygad om att vinnaren kommer att göra väldigt positiva förändringar i branschen, säger Carlos Andrés Ramírez, Global Advocacy Manager hos Pernod Ricard House of Tequila.

Den globala vinnaren av ’Tahona Society’s Collective Spirit’ vinner 50 000 USD från Tequila Olmeca Altos och ett fortsatt mentorskap från The Tahona Society och AGENDA28 för att förverkliga sitt koncept. Vinnaren kommer dessutom att välkomnas som global ambassadör för Tahona Society och en möjlighet att vara värd för utbildningsprogram för andra bartenders under året.

NOTERING TILL REDAKTÖRER

Om domarna:

AGENDA28 är en prisbelönt designstudio som specialiserar sig på social påverkan och utvecklar integrerade designstrategier för initiativ som skapar positiva sociala, miljömässiga och ekonomiska förändringar. AGENDA28 föddes 2015 på Harvard Innovation Lab som en del av Venture Incubation Program, en resursrik utbildning i innovation för utvalda Harvard-studenter.

Om Tahona Society:

Tahona Society är en exklusiv global gemenskap av världens mest tequila-passionerade professionella bartenders. Upprättades 2009 av Olmeca Altos Tequila och Worldwide Cocktail Club-grundarna, den nu bortgågna Henry Besant och Dré Masso. Tahona Society har redan mer än 1 300 medlemmar från hela världen. Medlemmarna har genomgått expertutbildning i Tequila som inkluderar dryckens ursprung, dess produktionsprocess och historia samt hur- och varför Olmeca Altos fortfarande använder tahona-processen, och hur man bäst arbetar med tequila i baren.

För mer information om Tahona Society, besök www.facebook.com/TahonaSociety

Om Tequila Olmeca Altos:

Tequila Olmeca Altos är en super-premium Tequila, tillverkad av 100% Agave, producerad i hjärtat av Los Altos, 2104 meter över havet i den västra delstaten Jalisco, i Mexico. Född genom ett samarbete mellan Olmecas Master Distiller Jesús Hernández och de internationellt kända brittiska bartendrarna, den nu bortgågna Henry Besant och Dré Masso, tillverkas Tequila Olmeca Altos delvis med den 500 år gamla traditionella Tahona-metoden, innan den destilleras i små kopparpannor.