Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Aperitivo är den nya AW:n!

Det klassiska after work konceptet har vuxit upp. De senaste åren har den slentrianmässiga AW-ölen fått kliva åt sidan till förmån för en något mer raffinerad umgängesform – den kontinentala aperitivon. Med de aptitretande plockrätterna och uppfriskande drinkarna har denna Medelhavsinspirerade AW-form tagit Sverige med storm.

Det klassiska afterwork konceptet har vuxit upp. De senaste åren har den slentrianmässiga AW-ölen fått kliva åt sidan till förmån för en något mer raffinerad umgängesform – den kontinentala aperitivon. Med de aptitretande plockrätterna och uppfriskande drinkarna har denna Medelhavsinspirerade AW-form tagit Sverige med storm.

Aperitivon verkar verkligen vara här för att stanna. Svenskarna har anammat det kontinentala sättet och förkovrar sig i denna Medelhavets AW med tillhörande drinkar och snacks. Pernod Ricard Swedens försäljningsstatistik visar att kategorin har vuxit med 99% mellan 2017 och 2019, och med 44% mellan 2018 och 2019.

Men vad är då en ”aperitivo”? Den italienska ”aperitivon” kan liknas vid den franska ”aperitifen”. I Frankrike är aperitif en drink som serveras innan maten som en uppfriskande aptitretare. I Italien, däremot, ingår även små tilltugg i serveringen och är ofta en del av förrätten. I Sverige har man tagit Medelhavet till AW:n och ersatt vår något tråkiga ”stor stark och jordnötter”, med italienska korvar, ostar och oliver samt drinkar med något bittrare karaktär. Många av aperitivons klassiker är enkla och går snabbt att göra.

Lillet & Tonic

5 cl Lillet Blanc

10 cl Premium Tonic

Gurka

Mynta

Jordgubbar

Fyll upp ett vinglas med is och häll på Lillet och tonic. Garnera med gurka, mynta och jordgubbar.

Malfy con Lemone & Tonic

5 cl Malfy Con Lemone

15 cl Premium Tonic

Citron

Fyll upp ett glas med is, följt av Malfy Gin och tonic. Garnera med citronzest.

Aperitivo Spritz

Jacob’s Creek AperitivoSpritz

Apelsin

Fyll ett stort vinglas med is. Toppa med Aperitivo Spritz och garnera med en apelsinskiva. Klart!