Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

SVERIGES BÄSTA BAR ÄR KORAD – PIGEON STREET I NORRKÖPING

För 13:de året i rad har Pernod Ricard Sverige bjudit upp till Cocktailkamp på Café Opera. Sedan 17:e mars har Sveriges vassaste bar-team tävlat i kunskap, kreativitet och hastighet för att äntligen kunna kora Sveriges absolut bästa bar – Pigeon Street i Norrköping.

För 13:de året i rad har Pernod Ricard Sverige bjudit upp till Cocktailkamp på Café Opera. Sedan 17:e mars har Sveriges vassaste bar-team tävlat i kunskap, kreativitet och hastighet för att äntligen kunna kora Sveriges absolut bästa bar – Pigeon Street i Norrköping.

Sedan 2006 har Cocktailkamp huserat entusiastiska bartenders i de anrika lokalerna på Café Opera, med målet att kora Sveriges bästa bar. Varje bar representeras av ett lag om två och under sex söndagar prövas deras färdigheter i det som kärvs för att vara Sveriges bästa bar team– kunskap, kreativitet och kvickhet. I ett inledande quiz på 20 frågor utmanas deras kunskap i hantverket. Därefter ska de skapa en ny cocktail som bedöms på både presentation, smak och gångbarhet i deras dagliga arbete. Slutligen ska de, så snabbt och felfritt som möjligt, ta en beställning på tid. Vinnare av Cocktailkamp 2019 visade färg i alla tre grenar och korades under finalen den 28 april – Jakob Bravo och Robin Nockmar, från Pigeon Street är Sveriges bästa bar.

- För att vara en riktigt bra bartender krävs såklart både finkänslighet och finess, men även en känsla för service – det avgör om en bartender bara är bara bra eller om denne är bäst. Jakob Bravo och Robin Nockmar besitter det som krävs för att vara just det, säger Petra Kalte, anordnare av Cocktailkamp och Trade Marketing Manager på Pernod Ricard.

Jakob Bravo och Robin Nockmar, vinnare av Cocktailkamp 2019, håller till på nyöppnade Pigeon Street i före detta Knäppingborgs lokaler i Norrköping. Årets äss i rockärmen blev drinken ”Reclaimed Vintage Cocktail” och alkoholfria ”Bliss” som togs fram till andra delmomentet under finalkvällen. I skapandet av båda drinkar har stor vikt lagts vid väl utvalda råvaror av hög kvalité – handplockade ingredienser och hänsynstagande till svinn ger en extra dimension till de innovativa smakerna.

Pigeon Street ligger på Skolgatan 1B i Norrköping. 

RECLAIMED VINTAGE COCKTAIL
”Sometimes what you want is right in front of you.”

Absolut Elyx
Soured Acid Peach Juice
Spiced Leftover Syrup
Eco Sparkling Rose
Coffee Ground Strained Olive Oil

Served in a second-hand glassware. And a reclaimed presentation.

BLISS 
Soured Handpicked Rhubarb -18’
Spiced with Vanilla

Topped with Royal Bliss Vibrant Yuzu Tonic Water.