Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Responsible Party skapar minnen som varar

Responsible Party är ett av Pernod Ricards initiativ inom strategin för Hållbarhet och Ansvar, baserat på FN’s hållbarhetsmål. Det senaste festtillfället ägde rum nyligen och var en stor framgång när man delade ut vatten och utbildade festande universitetsstudenter i riskerna med överdriven alkoholkonsumtion.

“Det finns ingen #Convivialitet där det finns överflöd” säger Pernod Ricards CEO Alexandre Ricard. Det här speglas bra i vårt #ResponsibleParty program där vi i 10 års tid har samarbetat med Europas största studentnätverk, Erasmus Student Network.

Under de här 10 åren har programmet nått över 400 000 studenter med syftet att sprida kunskap om ansvarsfull alkoholkonsumtion och för att tackla hetsdrickande bland unga genom att jobba peer-to-peer, dvs låta studenter möta andra studenter.

På den senaste upplagan som skedde på en 72-timmars kryssning mellan Stockholm och Tallin den 11-13 november, tränades 20 studenter för att vara Responsible Party ambassadörer. De delade ut nästan 900 liter vatten till 900 studenter ,och spred kunskap om riskerna med överdriven alkoholkonsumtion med hjälp av spel och frågesport.

Kunskap är nyckeln till att göra hälsosammare val. Alla Pernod Ricards anställda är ansvarsfulla värdar och respektfulla gäster som hjälper våra konsumenter att njuta av våra högkvalitativa produkter på ett ansvarsfullt sätt.

Responsible Party programmets mål är att nå 1 000 000 studenter globalt fram till 2030. Det kommer att ske genom att stärka projektet och samarbetet samt utveckla konceptet globalt för att uppnå ännu större påverkan. Med sitt 360 graders hållbarhetssynsätt, är Responsible Party en viktig del av Pernod Ricards Strategi för Hållbarhet och Ansvar och fokuserar på två av FNs globala hållbarhetsmål: Mål 3Hälsa och Välbefinnande” för att förebygga och minska skadligt alkoholbruk och;

Mål 17: ”Genomförande och Globalt Partnerskap” genom att skapa partnerskap med branschmedlemmar, regering och lokalt samhälle för att tackla alkohol missbruk och tillsammans nå en positiv, gemensam förändring.

Här finns en länk för mer information om Pernod Ricard gruppens strategi för Hållbarhet och Ansvar.

För mer information:
Anna Hakala
Senior Manager Public Affairs & Sustainability
Pernod Ricard Sweden & Northern Europe