Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Perrier-Jouët Belle Epoque 2012: En ikonisk champagne med blommig och uttrycksfull karaktär

Maison Perrier-Jouët presenterar Perrier-Jouët Belle Epoque 2012, en ny, exceptionell årgång som tydligt illustrerar husets unika savoir-faire och över 200 år långa historia. Den nya årgången lanseras på Systembolaget den 15 april, 2019.

Maison Perrier-Jouët presenterar Perrier-Jouët Belle Epoque 2012, en ny, exceptionell årgång som tydligt illustrerar husets unika savoir-faire och över 200 år långa historia. Den nya årgången lanseras på Systembolaget den 15 april, 2019.

EN LOCKANDE CHAMPAGNE
Elegansen i den nya cuvéen kommer hänföra champagnekännare och konnässörer med sin rika fyllighet och blommiga komplexitet – en blommigelegans som noteras även på flaskans utsida. Perrier-Jouët Belle Epoque-flaskan är en sann ikon prydd av de japanska anemoner som skapades av den världsberömde franske glaskonstnären Emile Gallé 1902. Gallé är känd som en mästare av Art Nouveau - en konststill med nära kopplingar till Champagnehuset. Den vackra flaskan är ett bevis på Perrier-Jouëts nära relation till både konsten och naturen, som har karaktäriserat huset sedan dess grundande.

KONSTEN ATT BLANDA
Många förknippar Maison Perrier-Jouët med deras berömda Chardonnay-druvor, men på vingården odlas även Pinot Noir – något som tydligt demonstreras i Belle Epoque, där de två druvorna kombineras i nästan lika stora delar. Pinot Noir-druvorna, som utgör 45 % av blandningen, används inte för sin kraft och styrka utan snarare för att lyfta fram Chardonnay-druvornas (50 %) eleganta struktur medan en liten del Pinot Meunier-druvor (5 %) som skapar den perfekta balansen mellan de två.

2012 – ETT ÅR MED LYSANDE POTENTIAL
Ett årgångsvin produceras bara de år när husets källarmästare, Hervé Deschamps, bedömer att vädret och säsongerna har varit perfekta. 2012 var vintern i Champagne mild följd av en kylig, blöt vår vilket resulterade i att vinstockarna blommade sent, mellan den 16:e och den 21:a juni. Sommaren var varm med strålande solsken från mitten av juli fram till skördning. Detta gynnade druvornas mognadsprocess. Regnet kom först framåt slutet av skördetiden. Skörden bjöd på stora mängder friska och vackra druvor med full mognad och stor potential att skapa ett årgångsvin av högsta kvalitet.

EN INSPIRERANDE ÅRGÅNG
Efter att ha fått ligga till sig fem år i Maison Perrier- Jouëts källare, uppvisar Belle Epoque 2012 årgångens finess. ”Ett sällsynt tilltalande vin med påfallande blommig harmoni och rik doft och smak”, kommenterar Hervé Deschamps. Vinets nyans karaktäriseras av blekt, genomskinligt guld med subtilt skimmer av äppelgrönt. Doften bjuder på distinkta toner av vita blommor i kombination med vit persika, krispigt päron och citron. Smaken är frisk och harmoniserad. Perrier-Jouët Belle Epoque 2012 passar utmärkt för att fira speciella tillfällen. För att lyfta den stilfulla blommigheten serveras Champagnen idealt vid 12°C och gifter sig perfekt med delikata fiskrätter som sjötunga meunière eller grillad piggvar.

BELLE EPOQUE 2012 EXKLUSIV TAKE-OVER PÅ BANK HOTEL
Mellan den 5:e och den 13:e april gör Masion Perrier-Jouët en exklusiv take-over på Sophie’s på Bank Hotel för att fira lanseringen av den nya årgången Perrier-Jouët Belle Epoque 2012. Dess blommiga och uttrycksfulla stil kommer att presenteras genom blomsterarrangemang och specialbelysning i hotellets lokaler – främst i hotellets livliga bar Sophie’s.

I Sophie’s bar och restaurangen Bonnie’s erbjuds speciella champagnemenyer där Belle Epoque 2012 samt Grand Brut finns tillgängliga på flaska och glas – serverade i unika, handmålade glas dekorerade med Belle Epoques karaktäriska anemoner.

I cocktailbaren Papillon serveras en specialframtagen cocktail gjord på Belle Epoque 2012 under perioden. För konnässörer och champagnekännare serverar hotellet även dyrgriparna Belle Epoque Rosé 2010 och Belle Epoque Blanc de Blancs 2004.

PERRIER-JOUËT BELLE EPOQUE 2012
Pris: 1330 kr
Artikelnr: 87914
Alkoholhalt: 12,5%
Lanseringsdatum: 15 april

OM PERRIER-JOUËT
Perrier-Jouët är ett ikoniskt champagnehus känt för sin finess, elegans och de blommiga tonerna i sina viner, framtagna med expertis från endast sju källarmästare sedan starten 1811. Perrier-Jouët var det första champagnehus som tog steget från en lite sötare smak till att börja framställa en torr champagne 1854. Sedan samarbetet med Art Noveau-pionjären Emile Gallé 1902, kreatören bakom husets prestigefulla flaskdesign, har Maison Perrier-Jouët skapat verk tillsammans med etablerade samt nya konstnärer såsom Daniel Arsham, Noé Duchaufour-Lawrance, Miguel Chevalier, Makoto Azuma, Tord Boontje, Studio Glithero, Simon Heijdens och nyligen även med Tord Boontje, Vik Muniz och Mischer’traxler.