Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernod Ricards vinmakare producerar hållbart

Bland Pernod Ricards vinmakare finns några av de främsta hållbara vinproducenterna i världen. Världen över har de inkorporerat hållbara metoder i deras processer; de förbättrar deras ekologiska, etiska och ekonomiska arbete genom att bland annat minska användningen av insektsmedel, använda restprodukter från vinproduktionen för att driva nationella elnät och genom att utveckla ekologiska utbud.

Bland Pernod Ricards vinmakare finns några av de främsta hållbara vinproducenterna i världen. Världen över har de inkorporerat hållbara metoder i deras processer; de förbättrar deras ekologiska, etiska och ekonomiska arbete genom att bland annat minska användningen av insektsmedel, använda restprodukter från vinproduktionen för att driva nationella elnät och genom att utveckla ekologiska utbud.

CHILE
Vad många kanske inte vet är att Pernod Ricards vinmakare i Chile, Viña San Pedro, byggde världens första biogasanläggning. Istället för att göra sig av med rester och avfall från deras vintillverkning, används detta för att driva anläggningen. Den energi som inte används av Viña San Pedro själva, går till att driva delar av Chiles nationella elnät!

Under 2010 lanserade Viña San Pedro även sitt 360 hållbarhetsprogram, ett program som innehöll 360 punkter och mål att jobba och sträva mot. Redan 2016 hade de uppnått alla 360 stycken och blev därför tilldelade utmärkelsen Green Company of the Year 2016. 2018 tilldelades Viña San Pedro även Ethical Company of the Year 2018, båda priserna delades ut av internationella ”Drinks Business”.

ITALIEN
Rocca di Montemassi, en del av Italiens största familjeägda producent Zonin, uppmuntrar till biologisk mångfald genom att investera stora resurser i lantbruket. Odlingarna i området tar inte bara fram vin – de odlar även vete och oliver, samt producerar kött. Rocca di Montemassi blev även under 2018 certifierade med Equalitas ’3E’-certifiering, en globalt välkänd certifiering som inte bara kräver miljömässig hållbarhet, men också etisk och ekonomisk hållbarhet.

Utöver Rocca di Montemassi äger Zonin bland annat även Castello di Albola i Radda – den första Equalitas-certifierade vingården i Chianti Classico.

NYA ZEELAND och AUSTRALIEN
En av Pernod Ricards största vinproducenter, Jacob’s Creek, arbetar mycket aktivt för att tillverka sina viner på ett så hållbart sätt som möjligt. Bland annat återanvänds 100 % av avfallsvattnet från vinproduktionen – delar av det används exempelvis för att bevattna Tanundas golfbana. Under mer än 10 år har även Jacob’s Creek arbetat för att återskapa den naturliga växligheten i det 199 hektar stora området runt Jacob’s Creek och ersätta icke-naturliga växter och träd med inhemsk grönska.

På Nya Zeeland använder sig vinmakarna även av lite speciella metoder för att minska användningen av bekämpningsmedel på plantagen – skadedjur hanteras och vingården sköts med hjälp av inhemska djur, närmare bestämt nyazeeländska får och falkar. Producenterna på Nya Zeeland mottog även 2018 Amorim Biodiversity som delas ut för att uppmärksamma bästa hållbarhetsarbete och arbete för biologisk mångfald. Det omfattande arbetet med sitt ekologiska utbud har även gjort att Jacob’s Creek står för 46% av allt ekologiskt vin som säljs från Australien på Systembolaget.

Läs mer om Pernod Ricards hållbarhetsarbete här: https://www.pernod-ricard-sweden.com/ansvar/miljo-ansvar/

För mer information, kontakta:
Pauline Nåsén, Marketing Manager Wine, Pernod Ricard
E-post: pauline.nasén@pernod-ricard.com
Tel: +46 708 42 73 49