Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernod Ricard uppmanar till meningsfulla möten

En undersökning, utförd på uppdrag av Pernod Ricard, visar att människor tycker att världen blir mindre och mindre ”convivial”, det engelska ordet för gemytlig. Den alltmer digitaliserade världen försvårar meningsfulla möten och relationsbyggande mellan människor – Pernod Ricard uppmanar nu till att motverka denna utveckling.

I en tid styrd av internet, teknologi och snabba informationsflöden är det lätt att glömma bort vad som är det, kanske, viktigaste vi har - möten mellan människor. Detta bekräftar en global undersökning, utförd på uppdrag av Pernod Ricard, i vilken det framgår att människor runt om i världen anser att vi blir sämre på just detta. Pernod Ricard vill nu uppmana till ”conviviality” - meningsfulla möten, festlighet och sällskap, att träffa nya människor och att bygga relationer. 

Undersökningen, som är genomförd av OpinionWay, visar på att hela 91% av de tillfrågade tycker att samkväm är den viktigaste källan till välmående. Mer än hälften upplever att folk för 5 år sedan var mer sociala i verkliga livet och personer mellan 18-34 år tycker det är synd att de allt mer sällan träffar sina vänner till förmån för sociala medier.

11 487 respondenter i 11 olika länder har deltagit i undersökningen som visar:

  • 91 % av tycker att ”conviviality” är viktigt för deras välmående
  • 61 % tycker att världen är mindre gemytlig idag än vad den var för 5 år sedan
  • Framförallt fransmän, 82 %, och tyskar, 73 %, tycker att världen blir mindre och mindre gemytlig
  • 67 % av människor mellan 18 och 34 är ledsna över att de, på grund av sociala medier, träffar sina vänner mindre och mindre

För att uppmana till en mer gemytlig värld lanserar Pernod Ricard kampanjen ”Be a Convivalist”, som gick live den 1 februari över hela världen.

För mer information, kontakta:
Anne Palmqvist, Marketing Manager Pernod Ricard Sweden
E-post: anne.palmqvist@pernod-ricard.com
Tel: 0732 75 35 27