Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Pernod Ricard stöder cirkulär produktion med etthundra projekt runt om i världen

I början av juni anordnar Pernod Ricard för nionde gången i rad sin årliga Responsib’ALL Day: hållbarhetstemadagen samlar alla koncernens 19 000 medarbetare i år omkring temat cirkulär produktion.

I början av juni anordnar Pernod Ricard för nionde gången i rad sin årliga Responsib’ALL Day: hållbarhetstemadagen samlar alla koncernens 19 000 medarbetare i år omkring temat cirkulär produktion. 

Responsib'all Day skapades 2010 och är dedikerad till hållbarhet och ansvar. Varje år väljs ett övergripande tema som Pernod Ricard manifesterar i samarbete med lokala partners på en mängd olika samhällsprojekt.
Med sammanlagt etthundra olika projekt globalt strävar företaget till att uppnå konkreta resultat såväl under själva dagen som framför allt i det dagliga arbetet hos medarbetare och partners.

”I Sverige aktiverar vi vårt engagemang i år genom ett samarbetsprojekt med Emmaus, en ideell organisation som via insamling av begagnade varor driver utbildning och informationsarbete för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.
Vi får möjligheten att lära oss om hur begagnade kläder som är onödiga för ena förvandlas till värdefulla donationer till andra. Emmaus har även ordnat workshops där vi får fundera omkring vårt eget agerande ur en hållbarhetssynvinkel.
Dessutom har vi på kontoret en samling för kläder och leksaker, där personalen kan bidra under hela veckan”, säger Anna Hakala, Senior Manager Public Affairs and Sustainability.

Cirkulär produktion är ett av fyra delområden i den nya hållbarhetsstrategin som Pernod Ricard-koncernen publicerade tidigare i våras och som är direkt kopplad till FN:s hållbarhetsmål:

"We aspire to create a more convivial world, a world without excess."

  • Valuing people
  • Circular making
  • Responsible hosting
  • Nurturing terroir

Pernod Ricard har en lång historia av hållbarhet. Nyligen utsågs Pernod Ricard till ett av FN:s så kallade Global Compact LEAD-företag, och är det enda vin- och spritföretaget på den prestigefulla listan där endast 34 bolag ingår.

För mer information kontakta gärna:
Anna Hakala
Senior Manager Public Affairs & Sustainablity
Pernod Ricard Sweden and Northern Europe
Tel +358 40 5937 335
E-post anna.hakala@pernod-ricard.com