Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Den 25 februari lanseras nya Aberlour Casg Annamh och en ny skotsk single malt tar därmed plats i Systembolagets beställningssortiment. En spännande nyhet som lagrats på sherryfat och buteljerats utan kylfiltrering.

Den 25 februari lanseras nya Aberlour Casg Annamh och en ny skotsk single malt tar därmed plats i Systembolagets beställningssortiment. En spännande nyhet som lagrats på sherryfat och buteljerats utan kylfiltrering.

Casg Annamh betyder ”rare cask” och buteljeringen är trogen Aberlours stil där sherryfatslagring står i fokus. Med denna single malt från Speyside har de ambitionen att tillhandahålla en produkt som är en perfekt introduktion till sherryfatslagrad whisky. Lagringen har skett på tre olika fattyper, olorososherryfat av både europeisk och amerikansk ek samt amerikanska bourbonfat. Detta ger en mångsidig, fyllig och smakrik whisky där frukten balanseras på bästa sätt med kryddiga inslag. Den buteljeras vid 48% alkoholhalt och är dessutom tillverkad utan kylfiltrering.

– Aberlour är ett mycket trevligt, lite mindre destilleri. Namnet betyder ”den babblande åns mynning” där den babblande ån rinner förbi destilleriet för att mynna ut i floden Spey några hundra meter därifrån. Alltid när jag är på besök brukar jag ta en kortare vandring längs en stig som följer bäcken upp i skogen till det fina vattenfallet Linn Falls, något jag varmt kan rekommendera om man besöker Aberlour, säger Olof Noréus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

Doften är rik på arom och söt med fruktiga toner av apelsin, körsbär, russin och en lätt ton av ingefära.

Smaken är söt med fruktiga toner av äppel- och kanelpaj som tillsammans med mogna persikor balanseras med kryddiga inslag av lakrits och kryddnejlika. Finishen är lång och smakrik. Fruktig med en touch av torr kryddighet.

Casg Annamh
Nummer Systembolaget: 83300
Pris: 549kr för 70cl
Alkoholhalt: 48,0%, non chill-filtered

För mer information, kontakta:
Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden
E-post: olof.noreus@pernod-ricard.com