Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Ny Riesling från Moselland

I mitten av februari gör en ny Riesling från Mosel, Tyskland, entré i Systembolagets beställningssortiment – Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken. Det torra vinet är gjord på handplockade druvor från fyra utvalda Grand Cru-lägen vilket resulterat i ett vin med exceptionell kvalitet.

I mitten av februari gör en ny Riesling från Mosel, Tyskland, entré i Systembolagets beställningssortiment – Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken. Det torra vinet är gjord på handplockade druvor från fyra utvalda Grand Cru-lägen vilket resulterat i ett vin med exceptionell kvalitet.

I produktionen av Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken är både druvornas härkomst och kvalitet av största vikt. Druvorna handplockas från gårdarna i fyra olika Grand Cru-lägen Brauneberger Juffer, Lieserer Niederberg-Helden, Ürziger Würzgarten och Erdener Treppchen. Detta sker under sensommaren, när druvorna är perfekt mogna men ännu inte hunnit drabbas av ädelröta, vilket gör att vinet behåller sin torra karaktär men ändå får en fruktdriven palett.

”Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken är ett vin med ett långt och lite svårt namn, men med lätta smaker som är enkla att tycka om. De utvalda druvorna och speciella skördeprocesserna ger vinet en fantastisk kvalitet såväl som en välbalanserad och intensiv smak”, säger Reija Tuomaala Andersson, varumärkesansvarig för Moselland Von Grossenlagen.

Efter den sena, noga kontrollerade skörden pressas druvorna försiktigt. Musten får sedan jäsa i små temperaturkontrollerade ståltankar, utan hjälp från tillsatt kultiverad jäst. Efter att vinet legat på sin egna jästfällning filtreras det en gång innan det buteljeras strax innan näst kommande skörd.

De noga utvalda druvorna och dess precisa mognadsgrad gör vinet intensivt och fruktdrivet, samtidigt som det låter behålla sin torra karaktär. Druvorna från de fyra vingårdarna ger de olika druvorna unika karaktärer och kombinationen av dem ger en strukturerad och tydlig balans. Smaken är generös och elegant, och de krispiga övertonerna ackompanjeras av en tydlig doft av citrus, grapefrukt, äpple och mineral.

Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken finns i Systembolagets beställningssortiment från mitten på februari och kostar 135 kronor.

Moselland Von Grossenlagen Riesling Trocken
Artikelnummer: 73468
Alkoholhalt: 11,5%
Pris: 135 kr

För mer information, vänligen kontakta:
Reija Andersson Toumaala, Brand Manager
E-post: reija.tuomaala@pernod-ricard.com