Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

NY PREMIUM-ROSÉ FRÅN JACOB´S CREEK

Jacob’s Creek smygstartar rosésäsongen genom att lansera ett nytt, krispigt boxrosé - Jacob’s Creek Crisp Rosé. På vingårdarna i sydöstra Australien skördas vinets klassiska Shirazdruvor under lite speciella omständigheter; för att få ett ljust, lätt och livfullt vin skördas nämligen druvorna på natten. Jacob’s Creek Crisp Rosé finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med första mars.

Den första mars smygstartar Jacob’s Creek rosésäsongen genom att lansera ett nytt, krispigt boxrosé - Jacob’s Creek Crisp Rosé. På vingårdarna i sydöstra Australien skördas vinets klassiska Shirazdruvor under lite speciella omständigheter; för att få ett ljust, lätt och livfullt vin skördas nämligen druvorna på natten. Jacob’s Creek Crisp Rosé finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med första mars. 

På vingårdarna i sydöstra Australien skördas de noga utvalda druvorna som möjliggör den fina balans mellan sötma och syra som karaktäriserar Jacob’s Creek viner. Det nylanserade Jacob’s Creek Crisp Rosé är inget undantag. De noga utvalda druvorna skördas under natten då den svala temperaturen hjälper till att bibehålla druvornas syra. De pressas sedan direkt efter skörd under kort kontakt med druvornas skal – en förfinad framtagningsprocess som ger vinet dess ljusa korallrosa färg och en perfekt balans mellan en djup fruktighet och hög syra.

”Ju längre kvällarna blir, desto snabbare närmar vi oss årets rosésäsong. Det känns såklart väldigt roligt att, lagom till dess, få introducera vårt nya Jacob’s Creek Crisp Rosé. Det är ett friskt vin som passar lika bra på picknicken, som till balkongkvällen”, säger Anna Westermark, varumärkesansvarig för Jacob’s Creek.

Det nya premium-rosévinet från 2018 har en ungdomlig och livfull doft av jordgubbar och rosenblad och sätter en perfekt guldkant på vårens och sommarens långa och ljusa kvällar. Inslagen av röda bär, blodapelsin och smultron resulterar i en ren och fruktig känsla som gör att den passar utmärkt precis som den är, eller till lättare rätter som sallad, kyckling, fisk och skaldjur.

Den noggrant framtagna tillverkningsprocessen är ett kännetecken för Jacob’s Creeks vintillverkning som lanserades 1976. Varumärket introduceras lite mer än ett århundrade efter att Johann Gramp planterade de första vinrankorna längs med sluttningarna vid floden Jacob´s Creek, och är idag det en av Australiens ledande vingårdar. Druvorna till Jacob´s Creek viner kommer från olika vinregioner i sydöstra Australien som gör det möjligt för vinmakarna att förbättra kvaliteten på vinet genom att välja den frukt som bäst passar vinets stil.

Jacob’s Creek Crisp Rosé
Artikelnummer: 6413-08
Alkoholhalt: 12,3 %
Pris: 229 kr för 3000 ml

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Westermark, Brand Manager
E-post: Anna.Westermark@pernod-ricard.com