Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Kräftskivans käraste kompanjon – Åhus Akvavit Original

Augusti betyder kräftor. Under årets åttonde månad bjuds det in till fest med pyntade trädgårdar och dignande, dukade bord över hela Sverige. Kulörta lyktor samsas med färgglada haklappar, krondill och mönstrade hattar. Och snaps – kräftornas ständige följeslagare. I år väljer vi Åhus Akvavit Original, vars friska smaker passar perfekt till såväl signal- som havskräftor.

Det finns inget skaldjur som är så hyllat som kräftan, som i augusti varje år får svenskar att bjuda in till fest. Kräftskivan är lika anrik som den är folklig och kantas av seder och traditioner som ter sig självklara. Kräftskivans gäster skall bara färgglada hattar och haklappar och lokalen skall pyntas med lyktor och girlanger. Till kräftorna skall det bjudas på västerbottenpaj, knäckebröd, ost och, självklart, snaps – kräftans självklara kompanjon. I år föreslås en nygammal, skånsk sådan: Åhus Akvavit Original.

Åhus Akvavit Original härstammar från det 100 år gamla destilleriet i skånska Åhus. Smaken är otroligt len och bjuder på tydliga inslag av kummin och fänkål, som är traditionella smaker i en svensk akvavit. Dessa smaker ackompanjeras av friska toner av rosmarin, citron och pomerans. Åhus Akvavit har en elegant, välbalanserad kryddighet som passar perfekt till såväl västerbottenpajen som signal- och havskräftan.

Åhus Akvavit finns på Systembolaget och kostar 269 kronor.

Åhus Akvavit

Nummer Systembolaget: 88301

Alkoholhalt: 38,0%

Pris: 269kr för 70cl

Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.