Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas årligen, och i år gick av stapeln 23-26 juni i Cork, Irland. Juryn såg 28 bartenders från 28 olika länder, tillsammans med mer än 120 gäster, delta i tävlingen. Erik Nilsson, mixmaster på Den Småländska Kolonin i Jönköping representerade Sverige – och tog hem silver.

Temat för Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019 var "från gård till glas". Temat utmanande alla tävlande bartenders att att skapa en ny Jameson-cocktail genom att samarbeta med lokala producenter och använda ingredienser som finns i närområdet.

Sir James Goose, Erik Nilssons kreation som gav honom silver i tävlingen, innehåller bland annat Jameson Caskmates, älgört, krusbärssirap och Jameson Sloe Berry Bitters. Med denna cocktail ville Erik skapa en blandning av Småland och Irland som levde upp till ”från gård till glas” temat.

- Det var en fantastisk upplevelse att få representera Sverige, och jag är otroligt stolt över att ha nått en andraplats i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019, säger Erik Nilsson, mixmaster på Den Småländska Kolonin i Jönköping.

Det fyra dagar långa evenemanget hade tre tävlingsetapper. Dessa inkluderade utbildningar på Jameson Distillery Bow St i Dublin och Midleton Distillery i Cork, provningar, workshops, en galamiddag samt en musikkonsert.

I det första momentet tävlade bartenderna i en hastighetsrunda och utmanades i att skapa 10 klassiska irländska cocktails på fem minuter. Följande kväll fortsatte de 15 bästa bartenderna från tävlingsrundan att visa upp sina "från gård till glas"-cocktails skapade under de lokala deltävlingarna.

Finalen, som hölls i Cork, var en samarbetsinsats där de fem finalisterna valde lag bestående av internationella bartenders för att hjälpa till att skapa en cocktailmeny. De fem bästa bartenderna skapade tre nya drycker var under temat "från gård till glas", där domarna fick smaka på två av dessa.

– Jameson Barrelmen’s Homecoming är en rolig tradition som involverar bartenders av internationell mästarklass. Vi är väldigt stolta över att stödja dessa inspirerande, unga, talanger. Det är fint att se nya kreativa tolkningar och användningsområden för en traditionell dryck som Jameson, säger Micke Trygg, Marketing Manager, Pernod Ricard Sweden.

Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019 dommarpanel bestod av: Will Meredith, huvudbartender vid Lyaness, London; Andre Duncan, vinnaren av Jameson Barrelmen’s Homecoming 2018; Angel Ji, prisbelönt malaysisk bartender; och Billy Leighton, Master Blender på Irish Distillers, producent av Jameson Irish Whiskey.

Vinnaren för Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019 var Anita Kulak från Norge.