Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Absolut Recycled – en hyllning till återvinning

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut är här. Absolut Recycled lanseras den 27:e november, och med sin unika design uppmanar den till återvinning och en hållbar livsstil. Flaskan består av minst 41% återvunnet glas, och symboliserar Absoluts arbete för klimatet.

Hållbarhet har alltid varit en del av Absoluts uppdrag och företaget strävar efter en mer cirkulär värld där resurser återanvänds om och om igen för att gynna lokala ekonomier, samhällen och ekosystem. Att Absolut arbetar med fokuserad hållbarhet återspeglas bl.a i att de kontrollerar hela produktionskedjan från vetet som plockas i södra Sverige till produktionen av de ikoniska flaskorna. Absolut använder ungefär en tredjedel av allt återvunnet klarglas i Sverige. Större delen av samtliga leverantörer och råvaror befinner sig inom 3 timmars restid från destilleriet och 90% av all energiåtgång kommer från förnybara källor.

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut går helt i linje med detta uppdrag. Den 27 november lanseras Absolut Recycled i beställningssortimentet på Systembolaget. Precis som i alla Absolut-flaskor, är mer än 41% av glaset i Absolut Recycled flaskorna återvunnet. Bakom designen och konceptet står svenska Drama Queen i samarbete med glasbruket Ardagh Group.

- 2019 har präglats av stora existentiella frågor kring återvinning och hållbarhet. Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat. Detta utan att någonsin kompromissa med vår kvalitet på produkterna, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Absolut Recycled

Nummer Systembolaget: 8179701

Alkoholhalt: 40%

Pris: 249kr för 700ml

Mulled Mule

45 ml Absolut Vodka

30 ml rött vin som blivit över, blandat med glöggkryddor

90 ml Ginger Beer

1 limeklyfta

Blanda rött vin som blivit över med glöggkryddor. Till 2 dl vin, använd cirka 20 g glöggkryddor. Blanda alla ingredienser och is i ett highball-glas. Rör om och pressa över limeklyftan, som sedan läggs i drinken. Servera.