Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Glentauchers 15 – ny single malt från Ballantine’s

Nu lanseras ytterligare en av single malterna i den spännande serien från Ballantines. Från ett destilleri som sköts helt manuellt kommer Glentauchers 15 till Systembolagets beställningssortiment under oktober månad.

Nu lanseras ytterligare en av single malterna i den spännande serien från Ballantine's. Från ett distilleri som sköts helt manuellt kommer Glentauchers 15 till Systembolagets beställningssortiment under oktober månad.

Efter en mycket framgångsrik Sverigelansering av Glenburgie 15 och Miltonduff 15 släpps nu Glentauchers 15 - den tredje whiskyn i serien av spännande Single Malt från Ballantine’s. I och med denna lansering kan vi för första gången köpa en officiell global Single Malt-buteljering från Glentauchers, ett av de destillerier som utgör stommen i Ballantine’s.

Glentauchers 15 lanseras i beställningssortimentet på Systembolaget under oktober månad och svenska whiskyälskare får därmed möjlighet att prova en buteljering från ett destilleri som länge gjort maltwhisky men verkat lite i det dolda. Glentauchers som tillhör Chivas Brothers är ett extraordinärt där all produktion fortfarande sköts manuellt och tjänar som ”skoldestilleri”. Detta innebär att all personal som ska jobba med produktion inom koncernen arbetar här under en period i syfte att lära sig hantverket från grunden och helt manuellt. Unik whisky, lagrad under minst 15 år, som tar sin rättmätiga plats i den långa traditionen av fantastisk Single Malt från Speyside i nordöstra Skottland.

Glentauchers 15
Pris: 449 kr för 70 cl
Alkoholhalt: 40,0 %
Doft: Söt citrusfrukt med toner av hasselnöt och en blommig nyans i bakgrunden.
Smak: Mjuk, fruktig munkänsla med toner av hallon, svartvinbär och en rund maltsötma. Lång och härlig finish.

För pressmaterial och produktprover, kontakta:
Oskar Lind, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 720 20 88