Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Varma vinterdrinkar med nya Lillet Rouge

Den första november lanseras Lillet Rouge på Systembolaget – en smakrik och bärig fransk aperitif från det klassiska huset Lillet. Förgyll glöggminglet eller en mörk höstkväll med de fylliga, fruktiga smakerna hos Lillet Rouge, som passar perfekt som ingrediens i varma drinkar och cocktails.

Lillet Rouge är en aperitif från Podensac i regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. Aperitifen, som fått en närmast ikonisk status i hemlandet, kommer i tre utföranden - Lillet Blanc (vit), Lillet Rosé (rosé) och nu även den röda Lillet Rouge, som lanseras i Systembolagets beställningssortiment den första november.

Med sina bäriga, smakrika toner har Lillet Rouge en något fruktigare smak än sina syskon, vilket lämpar sig särskilt väl i höstinspirerade drinkar och cocktails. Toner av röda och svarta vinbär ger tillsammans med apelsin och vanilj en söt, bärig och fyllig smak. Aperitifen innehåller en blandning av 85 % vin och 15 % fruktlikör. För att få den perfekta balansen blandas yngre årgångar av Lillet med äldre årgångar, där vissa kan ha lagrats i upp till 20 år.

Sätt smak på glöggminglet med varma Lillet-cocktails Lillet har med sina cocktail-vänliga smaker tagit en självklar plats i hyllan hos framträdande mixologer och i trendiga New York-barer. När vi nu går mot kyligare och mörkare tider passar Lillet Rouge perfekt som ingrediens i varma cocktails och drinkar.

Ett tips är Lillet Point Rouge - en varm, söt och len drink med fläderte, kanel och Lillet Rouge som passar perfekt som alternativ till höstens glöggmingel eller kvällar framför brasan (se recept nedan).


Om Lillet Rouge
Nummer på Systembolaget: 76854
Pris: 162 kr för 75cl.
Alkoholhalt: 17 %
Doft: Fruktig doft med toner av svarta och röda vinbär samt en hint av vanilj.
Smak: Söt och fruktig med tydlig smak av mörka bär och vanilj.

Recept: Lillet Point Rouge

 • 8 cl Lillet Rouge
 • 10 cl fläderte
 • 1,5 cl vaniljsockerlag
 • 2 cl citronjuice
 • Garnera med en citronskiva och en kanelstång


Koka upp te och blanda alla ingredienser direkt i en kopp
eller mugg. Rör om och njut!

Recept: Lillet Cerise Rouge

 • 5 cl Lillet Blanc
 • 5 cl körsbärsjuice
 • 5cl äppeljuice
 • 2 cl kanelsockerlag
 • 1 cl citronjuice
 • Garnera med en äppelskiva en kanelstång

Värm alla ingredienser utan att koka dem. Garnera och servera!


För mer information, kontakta:
Pierre-Eric Bouvier, Brand Manager Lillet
E-post: pierre-eric.bouvier@pernod-ricard.com
Tel: +46 70-915 52 02

För pressmaterial, kontakta:
Johanna Lindberg, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70-322 51 69