Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Stoneleigh lanserar senaste årgångarna av single vineyard vinerna från Rapaura – elegant kvalitet från Nya Zeeland

Det har blivit en tradition att Stoneleigh varje år lanserar exklusiva upplagor av vintillverkarens mest uppskattade viner. Den 9 juni lanseras en Pinot Noir samt en Sauvignon Blanc, två eleganta premiumviner från Rapaura, Marlborough, Nya Zeeland.

Stoneleighs single vineyard-viner i Rapauraserien är döpta efter området som är en subregion i Marlborough. De fångar de bästa elementen av Stoneleighs viner och adderar ytterligare dimensioner, vilket resulterar i de eleganta premiumviner som så ofta är förknippat med detta område på Nya Zeeland.

De unika områden där Stoneleighs vingårdar är belägna ger vinet sin speciella karaktär och kvalitet. Stoneleigh-gårdarna ligger i norra delen av Wairau Valley nära Marlboroughs viktigaste flod, Wairau. Det är från den forntida flodbädden och de stenar som täcker vingården som Stoneleigh hämtat sitt namn. Stenarna lagrar och reflekterar solens värme till vinstockarna, vilket förbättrar mognadsprocessen och gör att rötterna söker sig djupt ned för att plocka upp frukt och näring. 

– Vi på Pernod Ricard väntar alltid med spänning efter årets viner från Stoneleigh Rapaura. Med högre komplexitet och än mer intensiva frukttoner är dessa viner utmärkta att dricka i sitt unga tillstånd men kan även lagras ett par år för ytterligare mognad, säger Karolina Järnblad, brand manager på Pernod Ricard Sverige.

Det vita vinet har toner av persika och tropiska frukter. En rik och intensiv mitt som avslutas med en fräsch och något syrlig krispighet. Det röda vinet har djup plommonfärg och doftar av körsbär och bjuder tidigt på smak av körsbär och vanilj. Mitten är varm med toner av hallon och svarta vinbär och paletten avslutas med lena tanniner och silkeslen textur.

Stoneleigh Rapaura Pinot Noir
Sys-nummer: 90632 Pris 169kr för 75cl Alkoholhalt: 14,5% Årgång: 2015

Stoneleigh Rapaura Sauvignon Blanc
Sys-nummer: 90612 Pris 149kr för 75cl Alkoholhalt: 12,5% Årgång: 2016

För pressmaterial och produktprover, kontakta:
Johanna Lindberg, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 322 51 69

För mer information, kontakta:
Karolina Järnblad , Brand Manager Stoneleigh
E-post: karolina.jarnblad@pernod-ricard.com
Tel: +46 70-915 52 02