Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Nyhet från The Glenlivet - The Glenlivet Creag an Innean

Den 5 maj släpper det anrika destilleriet en ny buteljering i Single Cask Edition-serien, i sitt exklusiva sortiment. Detta släpp är exklusivt för Skandinavien och whiskyn buteljeras i sin fatstyrka, utan att kylfiltreras för att få en kraftigare och orörd karaktär.

The Glenlivet släpper i sitt exklusiva sortiment en ny buteljering i Single Cask Edition-serien. Ett fat väljs ut och buteljeras utan att blandas med andra fat. Varje buteljering blir därmed helt unik och upplagan mycket begränsad. De flaskor som görs existerar endast i detta antal och kan aldrig återskapas exakt likadant. Detta släpp är exklusivt för Skandinavien och whiskyn buteljeras i sin fatstyrka, utan att kylfiltreras för att få en kraftigare och orörd karaktär.

Creag an Innean kommer från namnet på smugglarnas gamla färdväg. Under många år transporterades illegal sprit från Glenlivet och andra dalar i högländerna, ner till de skotska städerna för att säljas till ett högre pris. Smugglarleden Creag an Innan var en viktig vägförbindelse mellan Glenlivetdalen och Perth. När smugglingen var som mest utbredd stationerades kavalleriet där för att kontrollera och stoppa transporterna från högländerna.

Land Skottland
Region Speyside
Ålder 14 år
Fattyp Sherry Butt
Alkoholstyrka 61,2% (Cask Strength)
Doft  Kraftfull. Underbar frukt med mogen banan och söt apelsinmarmelad diskret balanserat med en bakgrund av hasselnötter.
Smak  Kraftig med inslag av kryddig pepparkaka, krämig vanilj, banan- och toffeepaj med ett långt, kryddigt avslut och lätt lakritston.

Nr 99917

Pris 1 500 kr

”Single Cask Edition-serien fortsätter att leverera fantastisk whisky. Detta är en spännande ny buteljering, som enligt mig, har ett fint samspel mellan tydlig frukt och kraftfulla, kryddiga fattoner. Härligt kraftfull buteljering, som jag ser fram emot att bekanta mig med."  Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

För mer information, kontakta gärna
Rai Fierro
Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
E-post rai.fierro@pernod-ricard.com
Tel 070-610 70 50

Johanna Lindberg på Cohn & Wolfe
E-post pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel 070-322 51 69