Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

NYHET från Absolut - efterlängtad Absolut Lime kommer 1a april 2017

Absolut Lime - ett uppfriskande tillskott i Absolutfamiljen! Absolut kompletterar nu sin citruskollektion med Absolut Lime, en vodka smaksatt med helt naturliga ingredienser. Absolut Limes friska och tydliga smak av nypressad lime utgör en perfekt grund för såväl enkla som mer avancerade drinkar.

Under de 4 år som har gått sedan Absolut senast släppte en ny smak har en mängd andra smaksatta vodkor, flera av dem artificiella och söta i smaken, kommit ut på marknaden. För att möta denna utveckling och bygga vidare på befintlig tradition; att erbjuda naturligt smaksatta vodkor, lanserar Absolut nu en ny smak; Absolut Lime. Ett uppfriskande och perfekt val för en klassisk vodkadrink med fräsch twist.

Att få till den ultimata limesmaken var lättare sagt än gjort. Per Hermansson, Absoluts smakexpert: ”Jag har under min 30-åriga karriär skapat många smaksatta vodkor, men att få till den komplexa tonen hos lime har alltid varit en utmaning. Blandningen som vi har skapat för Absolut Lime uppnår allt vi eftersträvat, den erbjuder en fyllig karaktär som är både komplex och uppfriskande och som, precis som alla Absoluts smaker, är gjord med naturliga ingredienser utan tillsatt socker.”

Absolut Limes dynamiska smak ger den enklaste drinken en smakrik, fyllig och frisk karaktär. Dess mångsidighet gör den till ett självklart val för såväl hemma-baren som för världens bästa bartenders.

Absolut Lime personifierar märkets ständiga arbete med att leverera premiumvodka. Liksom all vodka från Absolut produceras Absolut Lime i Åhus där bönder, verksamma sedan generationer tillbaka, bidrar med ingredienser av högsta kvalitet till produktionen av Absolut Vodka.

Absolut Lime finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 1 april 2017

Nr 89037

Pris 255 kr, 700 ml flaska

För mer information och ytterligare material vänligen kontakta:
Josephine Staedler
Part Stockholm
josephine@partstockholm.com

Marina Misisca
Jr Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
Marina.Misisca@pernod-ricard.com


Absolut Lime Drinkar

Hong Kong Cooler
4 cl Absolut Lime
1,5 cl lycheelikör
3 cl färsk limejuice
1,5 cl ingefärssyrup
1 cl fläderkoncentrat

Häll alla ingredienser i en shaker fylld med is. Skaka och sila i ett cocktailglas. Garnera med limezest.

Absolut Lime Vojito
5 cl Absolut Lime
2,5 cl färsk limejuice
1,5 cl sockerlag
5-7 st myntablad
Soda

Muddla myntabladen i ett higbhallglas, tillsätt is och addera övriga ingredienser. Toppa upp med soda. Garnera med mynta och lime.

Lime Drop
5 cl Absolut Lime
2,5 cl färsk limejuice
1,5 cl sockerlag

Skaka alla ingredienser i en shaker med is tills de är väl kylda. Sila ned i ett kylt shotglas. Servera med en sockerströdd limeskiva.