Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Miltonduff och Glenburgie – sällsynta droppar från Ballantine’s lanseras som single malter

I höst gör de solokarriär: Miltonduff och Glenburgie. Dessa två destillerier har varit grundpelarna bland många ingredienser i Ballantine’s berömda blend. Nu presenteras de för första gången som individuella single malter – en unik lansering där de två destillerierna står på egna ben i Balantine’s sortiment.

Ballantine’s har tillverkat klassiska och prisvinnande blends i över 190 år, men presenterar nu sin kanske största nyhet i whiskyvärlden. Nu lanseras för första gången två av de destillerier som utgör stommen i Ballantine’s – Glenburgie och Miltonduff – som officiella single malt-buteljeringar för den globala marknaden. I höst får svenska whiskyälskare för första gången möjlighet att testa Glenburgie 15 och Miltonduff 15, som länge tillverkat maltwhisky i det dolda.

- Vi är grymt glada att äntligen kunna erbjuda de sällsynta dropparna från både Glenburgie och Miltonduff som officiella single malter. En riktigt spännande lansering som vi ser fram emot att presentera för alla svenska whiskyälskare i höst, säger Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

Glenburgie 15, med toner av frukt och honung, samt Miltonduff 15 med sin blommiga och kryddiga karaktär släpps båda två via Systembolagets beställningssortiment den 22/9.

Glenburgie 15 kommer även att finnas på hyllan i samtliga av Systembolagets butiker från den 1/12. En unik whisky, lagrad under minst 15 år, som präglas av den långa traditionen av fantastisk Single Malt från Speyside i nordöstra Skottland.

Glenburgie 15
Nummer Systembolaget: 86426
Pris: 399kr för 70cl
Alkoholhalt: 40,0%
Singlemalten är hjärtat i Ballantine’s blends. Med sin koncentrerade fruktighet och söta honungstoner är den perfekt balanserad. Den erbjuder aromer av röda äpplen och päron, har mjuk textur och en lång rund finish. 

Miltonduff 15
Nummer Systembolaget: 86195
Pris: 449kr för 70cl
Alkoholhalt: 40,0%
Singlemalten utgör en av grunderna i Ballantine’s produkter och adderar värme och kraft. Karaktären är blommig med en trevlig kryddighet. Smaken är len med milda lakritstoner och ger en lång varm finish.

För mer information, kontakta:
Rai Fierro, Brand Manager Pernod Ricard
E-post: rai.fierro@pernod-ricard.com
Tel: +46 706 10 70 50

För pressmaterial och produktprover, kontakta:
Oskar Lind, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 720 20 88