Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Kalla vinterdrinkar med klass som värmer i kylan

Rob Roy Chivas
5 cl Chivas 12 yo
1,25 cl Lillet Blanc och 1,25 cl Lillet Rouge
Tillsätt några droppar Angostura Bitters

Gör så här:
Häll Chivas 12 yo, Lillet och Angostura i en shaker
Tillsätt några isbitar i shakern och rör om noga i ca 1 minut tills drycken är så kall som möjligt
Sila innehållet i ett kylt Martiniglas
Garnera med apelsinzest

Drinken Rob Roy Chivas skapades redan 1894 av en bartender på Waldorf i New York: Namnet Rob Roy inspirerades av  en operett baserad på den skotske folkhjälten Robert Roy MacGregor. Ofta kallas drinken också Scotch Manhattan.

Monkey 47 Negroni

Monkey 47 Negroni
3 cl Monkey 47
3 cl Campari
3 cl röd italiensk vermouth

Gör så här:
För att följa det klassiska receptet helt, rör alla ingredienser i ett gammaldags glas med is och garnera med en apelsinzest

Den klassiska cocktailen Negroni
I sann "la dolce vita" stil är Negroni känd som aperitif och har fått sitt namn från den  italienska livsnjutaren  greve Camillo Negroni. Ursprunget till drycken kan spåras tillbaka till 1920. Conte Negroni bad sin bartender Fosco Scarselli, Caffè Casoni i Florens, att hälla i en skvätt gin i sin favoritcocktail , Americano. Därmed var cocktailen Negroni född. Medan fler och fler varianter av Negroni har dykt upp under åren, ger denna traditionella version av en klassisk gincocktail en renässans runt om i världen. Honnör!

.