Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

1865 Pinot Noir – decembernyhet från Viña San Pedro

Ett rött Single Vinyard-vin karaktäriserat av friska havsvindar och ökenmarkens torra kyla. Det är nya Pinot Noir 1865 från anrika Viña San Pedro, som lanseras på hyllan på Systembolaget den första december och passar perfekt till de salta inslagen på julbordet.

1865 Pinot Noir är ett Single Vineyard-vin där samtliga druvor är odlade och handskördade på vingården El Platero strax utanför staden La Serena. Elquidalen, som området kallas, är känd för sina stjärnklara nätter, men också för att vara Chiles nordligaste vinregion.

Den unika jordmånen är präglad av det kyliga, torra ökenklimatet och mötet med vindarna från den närliggande havskusten. Detta är vad som ger vinerna i 1865-serien deras särskilda karaktär.

Nytillskottet 1865 Pinot Noir har inslag av röda frukter som körsbär, hallon, jordgubbar och lingon samt en hint av örter och lagerblad.

- Nu när vi går mot höst och vinter är denna eleganta Pinot Noir verkligen en efterlängtad nyhet. Det har den sedvanliga fruktighet som kännetecknar ett Nya Världen-vin samt en lagom syrlighet som passar perfekt till fågel eller till julbordets salta, lite fetare rätter som julskinka eller Janssons frestelse, säger Adrienne Friström, varumärkesansvarig för 1865 på Pernod Ricard Sverige.

Vinet finns i hyllan på Systembolaget från och med första december.


Om 1865

Vinerna i 1865-serien produceras av Viña San Pedro. Namnet 1865 kommer från det år då Viña San Pedro grundades och knyter därmed an till den drygt 150-åriga historien som en av Chiles äldsta och största vinproducenter.


No
: 2103-01
Alkoholhalt
: 13,5 %
Färg
: Ljus, klar och briljant rubinröd färg.
Råvaror
: Pinot Noir
Producent
: Viña San Pedro
Ursprungsland: Chile
Distrikt
: Elqui Valley
Pris: 149 kr