Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

1 800 studenter har informerats om ansvarsfull alkoholkonsumtion på ESN Sea Battle

Den 12-15 november 2017 genomfördes ”Responsible Party” för tionde gången på ”ESN Sea Battle”, en studentkryssning mellan Stockholm och Tallinn. Det är ett av Erasmus Student Networks (ESN) största evenemang i Europa.

Den 12-15 november 2017 genomfördes ”Responsible Party” för tionde gången på ”ESN Sea Battle”, en studentkryssning mellan Stockholm och Tallinn. Det är ett av Erasmus Student Networks (ESN) största evenemang i Europa.

Under den tre dagar långa kryssningen med M/S Baltic Queen fanns tjugo ”Responsible Party Ambassadörer” på plats, utbildade av Pernod Ricard Sweden, för att öka medvetenheten bland festdeltagarna om riskerna med överdriven och olämplig konsumtion av alkohol. Tillsammans med ett åttiotal studentledare hjälpte de till att säkerställa en positiv och trygg kryssning genom gratis utdelning av vatten och snacks, information kring alkohol och hälsa, samt upplevelsebaserade aktiviteter som simulerar negativa effekter av överkonsumtion.

- Samarbetet med ESN ger oss en stor möjlighet att öka medvetenheten om ansvarsfull konsumtion. Vi har sedan 2011 nått över 60 000 studenter bara i Norden och Baltikum. Vårt mål är att uppmuntra studenterna att festa smartare och konsumera måttfullt, säger Mikael Sundström, CSR och Hållbarhetschef Pernod Ricard Sweden.

Fakta om Responsible Party Program

”Responsible Party” är ett europeiskt program som genomförs av Pernod Ricard i samarbete med Erasmus Student Network för att motverka överkonsumtion av alkohol på studentfester. Den viktigaste aspekten av programmet är att utvalda studenter utbildas till ”Responsible Party Ambassadörer”, föregår med gott exempel och sprider kunskap om ansvarsfull konsumtion i syfte att öka medvetenheten, samt förändra attityder och beteenden bland sina vänner.

Responsible Party är ett av Pernod Ricards åtaganden till EU-kommissionens European Alcohol and Health Forum. Det här är ett förebyggande initiativ som bygger på ett icke kommersiellt partnerskap med ESN. Sedan 2010 har över 330 000 studenter deltagit på fester i samarrangemang med Responsible Party i 32 europeiska länder.


Vill du veta mer om programmet, besök https://www.responsible-party.com/prehome/

För mer information kontakta gärna:

Mikael Sundström

Sr. Manager Communication, CSR, Public Affairs
Pernod Ricard Sweden
Tel 0709 43 22 26
E-post mikael.sundstrom@pernod-ricard.com