Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Glenburgie – hjärtat i Ballantine’s. Nu som singlemalt

Den 1 december lanseras Glenburgie, en av Ballantine’s hörnstenar, i ordinarie sortimentet på Sveriges samtliga systembolag. Efterfrågan på singlemalt ökar världen över och Ballantine’s möter denna trend genom att göra separata lanseringar av de tre viktigaste komponenterna i den kända blenden.

Den 1 december lanseras Glenburgie, en av Ballantine’s hörnstenar, i ordinarie sortimentet på Sveriges samtliga systembolag. Efterfrågan på singlemalt ökar världen över och Ballantine’s möter denna trend genom att göra separata lanseringar av de tre viktigaste komponenterna i den kända blenden.

När grundaren George Ballantine 1827 grundade Ballantine’s whisky shop var differentiering och orubbliga visioner centrala för att på den tiden bedriva en modern verksamhet som skulle komma att fånga whiskydrickarens uppmärksamhet. Denna strategi lever kvar än idag och för första gången sedan starten för 190 år sedan lanseras nu tre unika singlemalter som alla är från de mest signifikanta destillerierna som utgör Ballantine’s blend: Glenburgie, Miltonduff och Glantauchers. Den mest populära av dem, Glenburgie, tar nu plats i Systembolagets ordinarie sortiment.

Denna innovativa manöver är Ballantines sätt att möta den ökande efterfrågan på singlemalter världen över. Den möjliggör även för den yngre och allt mer kravställande generationen att ta del av Ballantines unika smakpalett. Sandy Hyslop, den 5e Master Blendern i ordningen på Ballantine's, har arbetat med sitt skickliga team för att skapa denna första single malt-serie.

- Det här är verkligen en spännande tid för Ballantine's. Sedan 1827 har Ballantine's skapat prisvinnande whiskeys och singlemalt-serien är ett djärvt uttryck av både Ballantine's arv och innovationsandan som råder inom whiskyvärlden. Jag är övertygad om att whiskydrickare som konnässörer och samlare kommer att njuta av dessa nya whiskeys, säger Sandy Hyslop.

Glenburgie 15, med toner av frukt och honung kommer att finnas på hyllan i samtliga av Systembolagets butiker från den 1/12. En unik whisky, lagrad under minst 15 år, som präglas av den långa traditionen av fantastisk Singlemalt från Speyside i nordöstra Skottland.

Glenburgie 15
Nummer Systembolaget: 911
Pris: 399kr för 70cl
Alkoholhalt: 40,0%

Singlemalten är hjärtat i Ballantine’s blends. Med sin koncentrerade fruktighet och söta honungstoner är den perfekt balanserad. Den erbjuder aromer av röda äpplen och päron, har mjuk textur och en lång rund finish.

För pressmaterial och produktprover, kontakta:
Oskar Lind, Cohn & Wolfe Stockholm
E-post: pernod-ricard@cohnwolfe.com
Tel: +46 70 720 20 88


För mer information, kontakta:
Rai Fierro, Brand Manager Pernod Ricard
E-post: rai.fierro@pernod-ricard.com
Tel: +46 706 10 70 50