Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Ny årgång Perrier-Jouët Belle Epoque 2008 med perfekt balans av elegans och struktur

Champagnehuset Perrier-Jouët har nu släppt årgång 2008 av husets ikoniska prestigecuvée Perrier-Jouët Belle Epoque.

Champagnehuset Perrier-Jouët har nu släppt årgång 2008 av husets ikoniska prestigecuvée Perrier-Jouët Belle Epoque. Denna charmerande och personliga champagne uttrycker den stil som Huset utvecklat under de senaste 200 åren.

Källarmästare Hervé Deschamps berättar; «Belle Epoque 2008 är en underbart intensiv årgång som bjuder på en frisk syra och en lång eftersmak – den perfekta balansen av elegans och struktur. »

Denna intressanta cuvée visar både Husets unika stil och de tydliga uttrycken av detta speciella år. 2008 började utmanande med en fuktig vår, men avslutades med en lång, varm indiansommar vilket lät druvorna mogna till fullo. Resultatet är en komplex, blommig årgång som ärar betydelsen och arvet av Chardonnay – Husets hjärta.

Perrier-Jouët Belle Epoque 2008 bjuder på en elegans och blommighet som kommer från de 50% chardonnay från Grand Cru-byarna i Cramant och Avize. För mer komplexitet tillsätts 45% pinot noir från Montagne de Reims och 5% pinot meunier från Dizy vilket ger fin struktur, kropp och charm.

I doften finner man färsk vit hagtorn och plommonblommor i harmoni med aromer från frukter med vitt fruktkött och kanderad citrus. Vinet i sin helhet är intensivt och livligt, och ger en uppfriskande upplevelse tillsammans med varma toner av brioche och en kvardröjande blommig avslutning.

Vinet lagrades under sex år i Perrier-Jouëts källare innan degorgering, då det tillsattes en liten dosage på 6 g/l.

OM PERRIER-JOUËT
Perrier-Jouët är ett ikoniskt Champagnehus med en exceptionell vingård. Huset är känt för sin finess, blommigheten och de eleganta tonerna i deras viner, skapade med expertis av endast sju Källarmästare sedan starten 1811. År 1902 skapades anemondesignen till Husets Belle epoque prestigecuvée av Art Nouveaus pionjär Emile Gallé. Sedan dess har Perrier-Jouët samarbetat med en rad etablerade och nya kreatörer som Daniel Arsham, Noé Duchaufour-Lawrance, Miguel Chevalier, Makoto Azuma, Tord Boontje, Studio Glithero och Simon Heijdens och mer nyligen Tord Boontje, Vik Muniz, mischer'traxler och Ritsue Mishima.


För mer information, kontakta oss gärna:
Pierre-Eric Bouvier
Brand Manager French Portfolio, Pernod Ricard Sweden
pierre-eric.bouvier@pernod-ricard.com, 0709 15 52 02

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager, Pernod Ricard Sweden
helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com, 0733 16 82 90

PERRIER-JOUËT I SOCIALA MEDIER

  • INSTAGRAM instagram.com/perrierjouët
  • TWITTER twitter.com/perrierjouët
  • PINTEREST pinterest.com/perrierjouët
  • FACEBOOK facebook.com/champagne.PerrierJouët
  • WEBSITE www.perrier-jouet.com
  • DIGITAL PRESSROOM www.digitalpressroom.Perrier-Jouët.com