Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

​Streetwearmärket New Black designar förpackning åt klassiska champagnehuset Maison Mumm

New Black går in i ett oväntat samarbete med ett av världens mest anrika champagnehus, Maison Mumm.

New Blacks chefsdesigner Elias Gillberg har designat en helt ny förpackning för Maison Mumms storsäljare Cordon Rouge. Förpackningen släpps på Systembolaget i början av mars och kommer att säljas under en begränsad tid.


New Black är ett hyllat svenskt modevarumärke med stark förankring på den svenska och internationella hip hop-scenen. Deras kläder har burits av kända namn så som Tom Hardy, Angel Haze, Stormzy och Noomi Rapace och har hyllats världen över. Varumärket grundades i Göteborg 2010 av Andreas Undén och Elias Gillberg.

“Det är ett roligt samarbete där vi har fått fria händer att utforma en ny förpackning för Mumm Cordon Rouge. Jag gillar utmaningar i mitt designarbete och att samarbeta med ett företag som gör något så annorlunda mot vad vi sysslar med gör det extra spännande. Att det även rör sig om ett varumärke som jag verkligen gillar personligen är extra roligt!”, säger Elias.

“Maison Mumm har alltid varit ett varumärke som vågat tänja på gränserna och samarbeta med samtidens vinnare och pionjärer. New Black är ett varumärke som vågar utmana normer och hyllar det unga entreprenöriella Sverige”, säger Pierre-Eric Bouvier på Pernod Ricard Sverige.

Utöver designsamarbetet har partnerskapet resulterat i fem events där New Black presenterat Maision Mumm för sin målgrupp.


För ytterligare information kontakta:

New Black: Andreas Undén, Co-founder & owner, New Black.
E-post: andreas@newblack.se

Pernod Ricard Sweden: Pierre-Eric Bouvier, Brand Manager, Mumm.
E-post: pierre-eric.bouvier@pernod-ricard.com


Om G.H. Mumm
Familjen Mumm har en vinhistoria som sträcker sig långt tillbaka till tidigt 1700-tal och det officiella startåret för champagnehuset Mumm Cordon Rouge är 1827. G.H. Mumm består av över 218 hektar, rankade 98 % på kvalitètsskalan. Mumm Cordon Rouge har druvor från 77 olika områden från hela Champagne-regionen, inklusive de eftertraktade Premier och Crand Cru lägena (Aÿ, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Mailly, Avize och Cramant). Cuvéen består till största delen av Pinot Noir som står för kraft och struktur, den följs åt av Chardonnay för extra finess och elegans medan Pinot Meunier representerar frukt och elegant rondör i vinet. En delikat och fruktig champagne med fräscha och eleganta aromer.