Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

​Nyhet 1 mars Brancott Estate Living Land Pinot Gris
 Organic

Den 1 mars lanseras Brancott Estate Living Land Pinot Gris 
Organic från Nya Zeeland i Systembolagets ordinarie sortiment.

Den 1 mars lanseras Brancott Living Land Pinot Gris Organic från Nya Zeeland i Systembolagets ordinarie sortiment. Under namnet Brancott Living Land finns viner som hyllar naturen, det har givit vinerna dess speciella karaktär. Här har man lagt stor vikt att återplanera ursprungsväxter och göra det möjligt för den nya zeeländska falken att hitta tillbaka till sina platser i området.

Druvorna kommer från Fairhall som ligger på den södra sidan av Wairau Valley, där består jordmånen av lera i kombination av glaciärrester. Vinrankorna med druvan pinot gris är 11 år gamla. Skörden skedde tidigt i april med maskin och pressades mycket försiktigt. Den ena delen av musten fick en kort oxidation innan den blandades med den frirunna musten. Vinet fick sedan kalljäsa med en aromatisk jäst för att få fram den distinkta och egna druvkaraktären.

Vinet har en gyllengul färg, doft av aprikosblommor och päron som övergår i kryddor och mysk med en underliggande mineralton. I smaken hittar man nektariner, saftiga päron som avslutas med en balanserad syra, fin struktur och kvardröjande kryddighet.

Med sin väl integrerade syra och rika smakpalett är vinet en perfekt match till vegetarisk lasagne eller quiche, till fläskkött och det asiatiska köket med exotiska kryddor och kokosnöt.

Brancott Estate Living Land Pinot Gris
 Organic
Varu nr 6323
Alk halt 13%, 750 ml, pris 99 kr

Socker 7,1 g/l
Syra 5,9 g/l

Ordinarie sortiment, 137 butiker