Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Maison Mumm tog hem ett halvt dussin GULD i Champagne & Sparkling World Wine

Maison Mumm meddelar stolt att man har tagit sex stycken GULD-utmärkelser i CSWWC för Mumm Cordon Rouge, Mumm Millésimmé 2006, Mumm Brut Selection, Mumm Blanc de Blancs och prestigecuvéen Mumm R. Lalou 2002.

Maison Mumm meddelar stolt att man har tagit sex stycken GULD-utmärkelser i CSWWC för Mumm Cordon Rouge, Mumm Millésimé 2006, Mumm Brut Selection, Mumm Blanc de Blancs och prestigecuvéen Mumm R. Lalou 2002.

- Under Chef de Caves Didier Mariottis ledning, har Maison Mumm precis vunnit hela fantastiska sex GULD i den tuffaste konkurrensen i världen. Utan tvekan - Mumm är tillbaka på toppen igen och det är allt tack vare Didier Mariotti, säger domaren Tom Stevenson.

- Sex Guldmedaljer är en bekräftelse för det hårda arbete och engagemang i vårt vinmakande team och vi är alla glada över att belönas på detta sätt, kommenterar Didier Mariotti, Chef de Caves på Maison Mumm.

Idag är Mumm Cordon Rouge Frankrikes mest sålda Champagne och den tredje största i världen.

För mer detaljerad information läs gärna bifogad pdf.

För mer information kontakta oss gärna:
Pierre-Eric Bouvier

Brand Manager, Pernod Ricard Sweden
E-post pierre-eric.bouvier@pernod-ricard.com
Tel 0709 15 52 02 

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager, Pernod Ricard Sweden
E-post helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Tel 0733 16 82 90


Om Maison Mumm

Maison Mumm grundades i Reims 1827 av tyska vinhandlarfamiljen von Mumm. År 1852 tog sonen till en av grundarna, Georges Hermann Mumm, över ledarskapet av champag­nehuset. Fem år senare registrerade han namnet ”Cordon Rouge” med det tydliga röda bandet som blev en symbol för den goda kvaliten hos champagnehuset G.H. Mumm.

Distriktet Champagne ligger 120 km nordöst om Paris och är indelat i tre regioner; Grande Montagne de Reims, Valle de la Marne och Côte de Blancs. I Champagne finns bara tre tillåtna druvor; pinot noir, pinot meunier och chardonnay. Chardonnay tillför champagnen elegans och finess, pinot noir ger kropp och struktur medan pinot meunier skapar friskhet, fruktighet och balans.

Redan från starten har kvalitet varit ett tydligt mål för alla medarbetare och ett viktigt redskap i att bevara sitt goda rykte och utveckla nya produkter. G.H. Mumm ’s egen unika ”husstil” är en tydlig balans mellan friskhet, kropp och intensitet.