Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

Lansering av The Glenlivet Single Cask Edition - Coupar Angus 6 maj

Denna lansering är exklusivt för Skandinavien och whiskyn buteljeras vid fatstyrka, utan att kylfiltreras för en kraftigare och orörd karaktär.

Det anrika och populära destilleriet The Glenlivet lanserar den 6 maj en ny buteljering ur sin exklusiva Single Cask Edition-serie i Systembolagets exklusiva sortiment med 200 flaskor. Ett unikt fat väljs ut och buteljeras utan att blandas med andra fat. Varje buteljering blir därmed unik och mycket begränsad då de endast existerar i detta antal och aldrig kan återskapas exakt likadant. Denna lansering är exklusivt för Skandinavien och whiskyn buteljeras vid fatstyrka, utan att kylfiltreras för en kraftigare och orörd karaktär.

Inspirerad av smugglarnas färdväg där det under många år transporterades illegal sprit från Glenlivet och andra dalar i högländerna ner till de skotska städerna för säljas till ett högre pris. Byn Coupar Angus var en viktig handelsplats längs den långa, ursprungliga smuggelrutten mellan Glenlivetdalen och Perth. När smugglingen var som mest utbredd stationerades en stor enhet ur kavalleriet här för att kontrollera flödet ner från högländerna och smugglarna fick öka sin ansträngning för att undvika dessa kontroller.

Fakta: The Glenlivet Coupar Angus:
Land: Skottland
Region: Speyside
Ålder: 15 år
Fattyp: Sherry Butt
Alkoholstyrka: 57.9% (Cask Strength)
Cask no: 9940
Buteljerad: 02/12/2015
Volym: 70 cl
Art.nr: 40485
Pris: 1 900 kr

Smaknoteringar: The Glenlivet Coupar Angus:
Doft: Underbar frukt med mogen banan och kraftfull, söt apelsinmarmelad diskret balanserat med en bakgrund av hasselnötter.
Smak: Kraftig smak av kryddig pepparkaka, krämig vanilj, banan- och tofféepaj och en lång finish med krydda och lätt lakritston. 

”Single Cask Edition-serien fortsätter leverera grym whisky och detta är en spännande ny buteljering. Jag upplever ett fint samspel mellan tydlig frukt och kraftfulla, kryddiga fattoner, dock utan att bli en utpräglad ”sherrybomb”. The Glenlivet Coupar Angus präglas enligt mig inte av de tonerna av torkad frukt och russin som man kanske skulle vänta sig av en sherrylagring. Härligt kraftfull buteljering som jag ser fram mot att bekanta mig mer med”. Olof Noreus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.


För mer information kontakta gärna:

Rai Fierro
Brand Manager
Pernod Ricard Sweden
Tel: 0706 10 70 50
E-post: rai.fierro@pernod-ricard.com
  
Olof Noréus
Whisky Brand Ambassador
Pernod Ricard Sweden
Tel: 0702 78 01 51
E-post: olof.noreus@pernod-ricard.com

Om The Glenlivet 

The Glenlivet Distillery ligger i Speysideregionen. Destilleriet är beläget vid floden Livet, strax innan den flyter ihop med Avon. Fabrikens grundare, George Smith, var den förste som ansökte om tillstånd att destillera år 1824 då nya regler krävde licens för whiskytillverkning. Då hade han sedan länge, i hemlighet, bränt sin whisky hemma på gården, precis som sin far, farfar och de flesta grannar.

The Glenlivet namnskyddades redan år 1880. Den som gick över från olaglig till laglig destillering av whisky tog en avsevärd risk och betraktades ofta som en svikare av sina före detta hembrännarkollegor. Därför utrustade sig George med två tunga pistoler, som han bar med sig under många år, för att förhindra eventuella hämndaktioner. När whiskyn Glenlivet blev känd utanför regionen började även andra tillverkare skriva Glenlivet på etiketten, eftersom namnet betraktades som en kvalitetsgaranti. Det gick så långt att destilleriets dåvarande ägare James Smith (son till grundaren George) ansökte om att få namnskydda sitt whiskymärke. Han fick sitt namnskydd och från år 1880 är det bara hans whisky som får kallas The Glenlivet.
The Glenlivet Whisky förkroppsligar enveten beslutsamhet och okuvlig energi.

The Single Malt that started it all.

https://www.theglenlivet.com/