Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en

​Jameson Black Barrel möter hösten i ny kostym under augusti

Flaskans nya design är en hyllning till tunnbindarnas tradition att bränna ur sina fat innan de fylls med whiskey. Metoden ger whiskeyn en lyxig doft och smak av vanilj, rostad ek, exotiska frukter och en varm kryddighet.

Flaskans nya design är en hyllning till tunnbindarnas tradition att bränna ur sina fat innan de fylls med whiskey. Metoden ger whiskeyn en lyxig doft och smak av vanilj, rostad ek, exotiska frukter och en varm kryddighet.

- Jameson Black Barrel berättar sin historia om den irländska whiskeytillverkningen som vi nu vill visa på flaskan. Med denna nya design hoppas jag att vi kan inspirera alla de som också älskar irländsk whiskey att lära sig mer om Jamesons arv och produkter, samtidigt som de njuter av sin Jameson Black Barrel. Tradition och nyskapande, samma whiskey som tidigare och nu med nydesignad etikett säger Rai Fierro, Brand Manager för whisky hos Pernod Ricard Sweden.

Jameson Black Barrel

DOFT        Komplexa aromer av exotiska frukter som nektariner, aprikos och papaya.
SMAK       Traditionella toner av rostad ek, kryddor och vanilj förstärks av krämigt tilltalande inslag av                torkade frukter. Lagrad i rostade ekfat för en rik och lyxig smak.                       
ART NR     85222, Systembolagets Beställningssortiment
PRIS         379 kr
ALK HALT 40%, 70 CL

Om Jameson
John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en traditionsom fortlever och förvaltas av Master Blender, Brian Nation. Jameson tillverkas idag på Midleton Distillery i staden Midleton, nära Cork, på den irländska sydkusten. Midleton Distillery är Irlands största destilleri och här finns världens största pot still som rymmer drygt 142 000 liter whiskey. Midleton är det enda destilleriet i världen som tillverkar pure pot still whiskey. Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500-talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stavas med e, whiskey. Medan skottarna som regel destillerar sin whisky två gånger, väljer irländarna vanligen att destillera sin whiskey tre gånger. John Jameson grundade sitt Bow Street Distllery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s Spirit of Excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

För mer information kontakta oss gärna:

Rai Fierro
Brand Manager Dark Spirits
Pernod Ricard Sweden
E-post: rai.fierro@pernod-ricard.comMobil: 0706 10 70 50

Heléne Reuterwall Thideman
PR Manager
Pernod Ricard Sweden
E-post: helene.reuterwall-thideman@pernod-ricard.com
Mobil: 0733 16 82 90